Rusya’da 9 katlı binada doğalgaz patlaması: 1 ölü, 3 yaralı

Rusya’ya bağlı Tataristan’da 9 katlı bir binada yaşanan doğalgaz patlaması nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.
IHA-20210330AW281127
|
30 Mart 2021, Salı - 01:51
Rusya’da 9 katlı binada doğalgaz patlaması: 1 ölü, 3 yaralı

Rusya’ya bağlı Tataristan’ın Zelenodolsk şehrinin Lenin Caddesi üzerinde bulunan 9 katlı binada gece saatlerinde doğalgaz patlaması yaşandı. Patlama ile birlikte binanın 7’nci katındaki 6 daire ile 8’nci katındaki 1 dairede hasar oluştu. Bazı Rus vatandaşları binada mahsur kaldı. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı patlama sonrası bölgeye 20 kurtarma aracı ve toplam 59 personel gönderdi. Binada mahsur kalanlar uzun süren uğraşlar sonucunda tahliye edildi. 

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ekiplerin hasarlı dairelerde enkaz kaldırma çalışması yaptığı sırada gece saatlerine doğru 1 kişinin cansız bedenine ulaştığı, 3 kişinin de enkaz altından yaralı olarak kurtarıldığı duyuruldu. Açıklamada hastanede tedavi altına alındığı belirtilen, yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı ifade edildi.

Zelenodolsk Belediye Başkanı Mikhail Afanasyev, kurtarma çalışmalarının büyük özveri ile tamamlandığını ifade ederek, mağdur olan ailelere belediye tarafından destek sağlanacağını belirtti.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/674869/rusyada-9-katli-binada-dogalgaz-patlamasi-1-olu-3-yarali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.