Ankara’da yavru köpeklerin fosseptik çukuruna atıldığı iddiası

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde fosseptik çukuruna atıldığı iddia edilen 6 yavru köpek hayvanseverler tarafından kurtarıldı.
IHA-1277159
|
23 Nisan 2021, Cuma - 08:13
Ankara’da yavru köpeklerin fosseptik çukuruna atıldığı iddiası

Ankara'da "Patili Köy" isimli hayvanseverler derneği üyeleri, Gölbaşı ilçesinde bir arazide yavru köpeklerin fosseptik çukuruna düştüğü ihbarı üzerine harekete geçti. Olay yerine giden hayvanseverler, köpekleri düştükleri çukurdan zor da olsa kurtardı. Nefes almakta zorlanan köpekler kalp masajı ardından  veterinere götürüldü. 

"Hipotermiye girmişlerdi"

"Patili Köy" hayvanseverler derneği kurucusu Volkan Koç, kendilerine gelen ihbar üzerine köpekleri kurtarmak için yaklaşık bir saat yol gittiklerini ve köpekleri hareketsiz olarak bulduklarını belirtti.

Koç, “Gölbaşı’ndan sonra Selametli tarafında fosseptik çukurunda 6 tane yavru köpeğin olduğunu, kürekle çıkarmaya çalıştıklarını söylediler. Biz de yaklaşık 1 saatlik yol gittik ve oraya ulaştığımızda onları perişan halde bulduk. Bulduğumuzda zaten hipotermiye girmiş durumdalardı. Hiçbir şekilde hareket yoktu. Kalp masajı yaptım ama hiçbir tepki yoktu. Artık zaman kaybetmemiz gerektiğini düşündük ve apar topar kliniğe yetiştirdik” dedi.

"Köpeklerin çukura atıldığını düşünüyoruz"

Henüz 20 günlük yavruların yürüyecek durumda olmadığını belirten Koç, köpeklerin  fosseptik çukuruna atıldığını düşündüklerini söyledi. 

Hayvanların sağlık durumlarının kritik olduğunu ifade eden Koç, şunları söyledi: 

"Bize ihbarda bulunan kişiler köpeklerin çukura düştüğünü söylediler ama veteriner hekimimizle istişare ettik. Bu köpekler yürüyemez ve fosseptik çukurunun kalın bir kapağı kaldırılıp bir kenara konulmuş. Biz köpeklerin atıldığını düşünüyoruz. Bu köpekleri istemeyen birileri fosseptik çukurunu açtı, köpekleri attı ve gitti. Buraya ilk geldiğimizde veteriner hekimimiz yavru köpekleri hemen kuvöze koydu. Şuan yavaş yavaş hareket etmeye başladılar. Vücutlarındaki dışkıları temizledik. Biraz daha toparladıktan sonra ana tedavi başlayacak. Yarın gidip yavru köpeklerin annesini alacağız ve bir tane daha sağlam yavru kalmış orada. Yavrular şu anda beslenemiyor. Şu anda mideleri dışkı dolu. Durumları çok kritik" 

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/725775/ankarada-yavru-kopeklerin-fosseptik-cukuruna-atildigi-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.