Kobani Davası’nın görüldüğü adliye önünde gerginlik

Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 108 kişinin yargılandığı Kobani Davası Ankara'daki Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görülmeye başlandı. Duruşma öncesi açıklama yapmak isteyen HDP’li grup ile polis arasında gerginlik yaşandı.
IHA-20210426AW304893
|
26 Nisan 2021, Pazartesi - 12:47
Kobani Davası’nın görüldüğü adliye önünde gerginlik

Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yanı sıra silahlı terör örgütü PKK'nın sözde yöneticilerinin de aralarında olduğu 108 sanıklı Kobani davası bugün başladı. Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görülen dava öncesi HDP’li grup ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Avukatlardan protesto

Davanın başlaması ardından Mahkeme Başkanı Bahtiyar Çolak, iddianamenin kabulüne ilişkin kararı okudu.

Sanıkların kimlik tespitine geçildiği sırada sanık avukatları, söz alarak duruşma salonuna giremeyen avukatlar olduğunu öne sürdü.

Başkan Çolak, Kovid-19 tedbirleri kapsamında yeterli sayıda avukatın salona alındığını, ayrıca yerleşkede avukatlara özel tahsis edilen başka bir salon bulunduğunu, isteyen olursa o salondan da duruşmanın takip edilebileceğini söyledi.

Bunun üzerine salonda bulunan avukatlar, oturdukları sıralara vurarak alkışlarla durumu protesto etti.

Mahkeme Başkanı Çolak'ın, duruşma düzenini bozanları salondan çıkartacağını bildirmesi üzerine sanıklar da alkışlayarak protestoya katıldı.

"Mahkemeye kimlik tespiti yaptırmayın"

Bu sırada tutuklu sanıklardan Sebahat Tuncel, "Savunma hakkı engellenemez" şeklinde slogan atmaya başladı.

Protesto ederek salondan ayrılan sanık avukatlarının, bu esnada tutuklu sanıklara "mahkemeye kimlik tespiti yaptırılmaması" yönünde telkinde bulundukları duyuldu.

Tek tek isimleri okunan sanıklardan eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen hariç diğerleri, isimleri okunmasına rağmen salonda hazır olduklarına dair beyanda bulunmadı.

Duruşmayı izleyen bazı müştekiler de sanıklara ve avukatlarına tepki gösterdi.


Kobani olaylarında neler yaşandı?

6-8 Ekim Olayları olarak da bilinen eylemler kapsamında, 2014 yılında HDP’nin çağrısı üzerine aralarında İstanbul, Ankara, Bursa ve Diyarbakır’ın da olduğu 35 ilde sokak olayları yaşanmıştı.

Yaşanan olaylarda 37 kişi hayatını kaybetmiş ve 761 kişi de yaralanmıştı.

(İHA) (AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/732898/kobani-davasinin-goruldugu-adliye-onunde-gerginlik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.