Adana'da maske uyarısı yapan samuraya pes dedirten cevap

Adana’da artan vakalara farkındalık oluşturmak için ‘samuray’ kostümü giyen tiyatro oyuncusu Hüseyin Şen, kentin işlek caddelerinde vatandaşları uyarıp, maske dağıttı. Bir vatandaş tedbirlere uyulması konusunda yapılan uyarıya "Ölümün başımızın üstünde yeri var" cevabını verdi.
IHA-20210429AW307514
|
29 Nisan 2021, Perşembe - 11:44
Adana'da maske uyarısı yapan samuraya pes dedirten cevap

Adana’da artan vakalara farkındalık oluşturmak tiyatro oyuncusu Hüseyin Şen, farklı bir proje hazırladı. Vatandaşların dikkatini üzerine çekmek için samuray kostümü giyen Şen, maske takmayan vatandaşları tek tek uyardı. Bu sırada maske takmayan bir genci uyaran Şen,  "Virüsten korkmuyorum. Ne korkacağım. Ölümün başımızın üstünde yeri vardır." cevabını aldı. 

"İnsanlar harakiri yapmasın"

Çoğu kişinin maske takmadığını, vaka sayılarının düşmesi için maske, mesafe ve hijyenin önemli olduğunu belirten Şen, “Virüs nedeniyle insanlar ölmeye ve hastalanmaya başladı. Onun için bugün samuray kostümü giyip farkındalık oluşturmak istedim. Japonya’da samuraylar çok önemli mevkidedir. Çok iyi bir dövüşçü olarak eğitilir. Önemli olan herhangi bir savaş anında ya da bir görev anında başarı elde edemezse harakiri yaparak ölür. Bazı insanlarda maske, mesafe ve hijyen yok. Biz istiyoruz ki insanlar kendi kendini öldürmesin. Harakiri yapmasın. Bugün arkadaşlarımızla birlikte maske dağıttık. Vatandaşlara virüsün ciddiyetini anlattık” diye konuştu.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/739602/adanada-maske-uyarisi-yapan-samuraya-pes-dedirten-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.