Ağır ticari araç satışlarında hareketlilik sinyali

Ağır ticari araç sektöründe, TAİD'in açıklamasına göre, yılın ilk çeyreğinde pazar daralmasına rağmen ilerleyen dönemlerde hareketlilik öngörülüyor. Yönetim Kurulu Başkanı Burak Hoşgören, sektörün 2023 ihracatının 30 milyar dolar olduğunu belirtirken, sürdürülebilirlik ve uluslararası standartlara uyum sağlama stratejilerine vurgu yaptı.
Afife Kaya
|
22 Nisan 2024, Pazartesi - 19:26
Ağır ticari araç satışlarında hareketlilik sinyali

Ağır ticari araçlar sektöründe, yılın ilk çeyreğinde yaşanan pazar daralmasının ardından 2024'ün ilerleyen dönemlerinde canlanma öngörülüyor. Ağır Ticari Araçlar Derneği (TAİD) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, sektör liderleri, gelecek çeyreklerde ivme kazanmayı bekliyor.

TAİD Yönetim Kurulu Başkanı Burak Hoşgören, üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda 2024'ün ilk çeyreğini değerlendirerek, ağır ticari araç pazarındaki duruma dikkat çekti. Hoşgören, "Yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3 oranında bir daralma yaşandı. Ancak ilerleyen dönemlerde hareketlenme bekliyoruz." dedi.

Hoşgören, TAİD üyelerinin faaliyetleri hakkında bilgi vererek, sektörün 2023 yılında 30 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdiğini belirtti. "TAİD olarak ithal edilen ve Türkiye'de üretilen pek çok ticari araç üreticisini aynı çatı altında buluşturuyoruz. Bu markalar, Türkiye'de çeşitli sektörlerin yüklerini taşıyor, yerel üretime ve istihdama destek oluyor." şeklinde konuşan Hoşgören, sektörün stratejisinin uluslararası standartlara uyum sağlamak ve sürdürülebilirlik ilkelerini benimsemek olduğunu vurguladı.

Burak Hoşgören, "İklim krizinin etkileriyle başa çıkmak adına dünya, karbon nötr olma hedefine doğru ilerliyor. Bu bağlamda, teknolojideki ilerlemeler mobiliteyi önemli ölçüde değiştiriyor. Elektrikli ve otonom araçlar gibi gelişmeler, sürdürülebilir uygulamalar için önemli bir fırsat sunuyor." dedi.

Toplantıda tanıtılan TAİD'in yeni logosunun sektördeki değişimi ve yenilikçi vizyonu temsil ettiğini belirten Hoşgören, "Yeni logo, birlik ve beraberlik, kesintisiz gelişim ve yenilikçilik üzerine kurulu bir bakış açısını temsil ediyor. TAİD, yeni logosuyla sektörde daha güçlü bir rol oynamaya devam edecek." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134929/agir-ticari-arac-satislarinda-hareketlilik-sinyali

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.