Damian Szymański kimdir?

Yunanistan Süper Ligi kulübü AEK Atina ve Polonya milli takımında orta saha oyuncusu olarak oynayan Polonyalı profesyonel futbolcu Damian Szymański kimdir?
Canan Salman
|
24 Nisan 2024, Çarşamba - 16:57
Damian Szymański kimdir?

Polonyalı profesyonel futbolcu Damian Dawid Szymański, orta saha oyuncusu olarak Yunan Süper Lig takımlarından AEK Atina'da ve Polonya milli takımında forma giymektedir.

Kulüp Kariyeri Erken Kulüp Kariyeri Szymański, kariyerine GKS Bełchatów'da başladı.

Akhmat Grozny 12 Ocak 2019'da, Wisła Płock, Szymański'nin Rusya Premier Ligi takımlarından FC Akhmat Grozny'ye transferini duyurdu. Üç gün sonra Akhmat, Szymański ile 4.5 yıllık bir sözleşme imzaladığını doğruladı.

AEK Atina 13 Ocak 2020'de, Szymański Atina'ya seyahat ederek sağlık kontrolünden geçti ve AEK Atina'ya transfer olmak için adım attı. Polonyalı orta saha oyuncusu, Yunan kulübüne başlangıçta altı aylık bir kiralık olarak katılacak ve AEK, onu 1,500,000 avro karşılığında satın alma hakkını elinde tutacaktı. Bir gün sonra, anlaşma resmi olarak yapıldı ve Szymański yeni kulübü tarafından tanıtıldı.

2022-23 sezonunun başında, kulübün yeni koçu Matías Almeyda'nın atanması, Damian'ın kariyerini canlandırmasına yardımcı oldu ve 2022 Dünya Kupası'na çağrılmasını sağladı. Ayrıca, takımın ikinci kaptanı olarak Sergio Araujo'nun arkasında yer aldı. Arjantinli koç, atletizm ve tutkusu üzerinde çalışarak onu takımın önemli bir üyesi haline getirdi ve bu da Standard Liège gibi çeşitli kulüplerin ilgisini çekti. 20 Nisan 2023'te, Szymański AEK Atina ile 2027 yazına kadar uzanan yeni bir sözleşme imzaladı.

Milli Kariyer Szymański, Polonya milli takımı için ilk kez 7 Eylül 2018'de 2018-19 UEFA Uluslar Ligi A maçında İtalya'ya karşı forma giydi. Aynı ülkeyle oynanan rövanş maçında da ilk 11'de yer aldı.

8 Eylül 2021'de, Szymański, 2022 FIFA Dünya Kupası elemelerinde 1-1 berabere biten İngiltere maçında ikinci yarı sakatlık zamanında eşitlik sağlayan ilk golünü attı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135238/damian-szymaski-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.