Yaz saati tartışmalarına Bakan Bayraktar'dan net yanıt!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaz saati uygulamasıyla ilgili yapılan analizlerin sonuçlarını paylaşarak, mevcut uygulamanın enerji verimliliğine ve vatandaşların günlük yaşamına olumlu katkıları olduğunu belirtti. Yaz saati uygulamasının kaldırılması yönünde bir çalışmanın olmadığını vurguladı.
Afife Kaya
|
24 Nisan 2024, Çarşamba - 18:12
Yaz saati tartışmalarına Bakan Bayraktar'dan net yanıt!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 2016 yılından beri uygulanan ve zaman zaman gündeme gelen yaz saati uygulamasıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bayraktar, bir milletvekilinin yaz saati uygulamasıyla ilgili yazılı soru önergesini cevaplandırırken şu ifadeleri kullandı:

"İTÜ tarafından yapılan analizler sonucunda; ülkemizde uygulanmakta olan saat diliminin GMT+3’de sürekli bulunmasının, nüfusun büyük bölümünün gün ışığından daha uzun süre faydalanmasına ve enerji verimliliğine kayda değer katkı sağladığı tespit edilmiş olup, bu çerçevede tüm yıl boyunca yaz saati uygulaması ile her mesai aralığı için karanlıkta kalınan sürenin eski saat uygulamasına göre 64 saat azaldığı ortaya konulmuştur."


Bakan Bayraktar, aynı analizlerde saat değişimlerinin getirdiği olumsuzlukların daha az yaşandığını da belirterek, sabit saat uygulamasına geçildiğini ifade etti. Yaz saati uygulamasının akşam mesai ve okul çıkışlarına denk gelen karanlık zaman dilimini azalttığına dikkat çeken Bayraktar, vatandaşların aydınlıktan daha çok faydalandığını ve tasarruf oranının arttığını vurguladı.

Bakan Bayraktar, uygulamanın başladığı Ekim 2016 ile Ekim 2023 tarihleri arasında yaklaşık 10 milyar kilovatsaat enerji tasarrufu sağlandığını da hatırlatarak, mevcut saat uygulamasının değiştirilmesi yönünde herhangi bir çalışma olmadığını belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135256/yaz-saati-tartismalarina-bakan-bayraktardan-net-yanit
Etiketler: yaz saati
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.