Sincan Belediyesi imzaları attı!

Sincan Belediyesi ile Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı arasında imzalar atıldı. Müziğe gönül verenler Sincan Müzik Akademisi ile kişisel gelişimine katkıda bulunabilecek.
Zeliha Demirci
|
30 Eylül 2021, Perşembe - 13:02
Sincan Belediyesi imzaları attı!

Sincan Belediyesi ilçeyi sanatın ve kültürün merkezi yapmak için var gücüyle çalışıyor. Sincan Belediyesi ile Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı arasında imzalar atıldı. Açılacak Sincan Müzik Akademisi ile müzikseverler kişisel gelişimine katkıda bulunabilecek. Türk müziğine gönül verenler, yeni bir enstrüman öğrenerek kendini geliştirmek isteyenler uzman akademisyenlerden alacakları eğitimle hayallerini gerçekleştirebilme fırsatı yakalıyor. 

Müzik Akademisi ile Sincan Şehir Konservatuvarının Temelleri Atılıyor

Gaziosmanpaşa Mahallesi Orhan Gazi Parkı içinde bulunan Sincan Müzik Akademisi’nde Türk musikisi eğitimi verilecek ve koro çalışmaları yapılacak.  Akademiye katılanlar Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi bünyesinde çalışan, alanında uzman 17 akademisyenden eğitim alacak, çeşitli enstrümanlar çalmayı öğrenerek bilgi ve becerisini geliştirebilecek. Sincan böylelikle geleceğin müzisyenlerini keşfedecek, onları sanat dünyasına kazandıracak. Akademi ile Sincan Şehir Konservatuvarı’nın temelleri bugünden atılıyor. Aynı zamanda Akademi, pandeminin olumsuz etkilerini gidermeye de yardımcı olacak. Eğitim alan gençler sosyalleşerek yeni bir çevre edinecek, yeteneklerini farklı mecralarda sergileyebilecek.

Akademiye kayıtlar başladı. 8 Ekim’e kadar www.sincan.bel.tr internet adresi üzerinden başvuru alınacak. Yetenek sınavı ile öğrenci alınacak olup, sınavlar 9-10 Ekim tarihlerinde, Sincan Müzik Akademisi'nde yapılacak.

"Sincan’ı Kültürün ve Sanatın Başkenti Yapacağız"

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan proje ile Sincan’da profesyonel anlamda müzik eğitimi verileceğini ve böylelikle genç yeteneklerin sanat camiasına kazandırılacağını kaydetti. Başkan Ercan, “Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü; Prof. Dr. Sn. İbrahim Aydınlı ile protokolümüzü imzaladık. Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı ve Müzik Akademimizin iş birliği ile eğitim faaliyetlerimiz, etkinliklerimiz başlayacak. Sincanımız'a hayırlı olmasını dilerim.  İlçemizi kültürün ve sanatın başkenti yapacağız.” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1031552/sincan-belediyesi-imzalari-atti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.