ABD yönetimi Facebook skandalının ardından harekete geçti

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Facebook'un kamu yararını değil kendi yararını seçtiği iddiaları üzerine yeni bir düzenlemenin Başkan Joe Biden ve ABD Kongresi'nin gündeminde olduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
05 Ekim 2021, Salı - 00:06
ABD yönetimi Facebook skandalının ardından harekete geçti

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki düzenlediği günlük basın toplantısında sosyal medya şirketlerinde yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Özellikle Facebook muhbiri olarak ortaya çıkan şirketin eski çalışanı Frances Haugen'in sosyal medya devinin kamu yararı ile şirket karı arasında bir çatışma olduğunda kendi çıkarını seçtiği yönündeki açıklamalarına değinen Psaki, konunun  Başkan Joe Biden ve ABD Kongresi'nin gündeminde olduğunu söyledi.

Yeni bir sosyal medya düzenlemesine gidebileceklerini belirten Psaki "Şirketlerin iç düzenlemelerinin işe yaramadığı ortada" ifadelerini kullandı.

 Frances Haugen'den itifaf

Facebook'un yanlış bilgiler biriminin eski çalışanlarından Frances Haugen, Facebook'un binlerce iç yazışmasını ve belgesini basına sızdıranın kendisi olduğunu açıklamıştı. ABD medyasına verdiği röportajda belgeleri sızdırdığını itiraf eden Haugen, şirketin kamu yararı ile şirket karı arasında bir çatışma olduğunda kendi çıkarını seçtiğini ileri sürmüştü. Haugen ayrıca, Facebook'un önceliğinin nefret söylemiyle ve yalan haberle mücadele değil, kar etmek olduğunu söylemişti.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1039302/abd-yonetimi-facebook-skandalinin-ardindan-harekete-gecti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.