Milyonların beklediği kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında açıklıyor.

Ankara Masası
|
04 Mayıs 2020, Pazartesi - 19:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası ulusa sesleniyor.

“Korona virüsle mücadelede 4 ana hedefimizi
-Fiziki mesafenin temini
-Sağlık sisteminin ayakta kalması
-Tedarik zincirinin aksamaması
-Kamu düzeninin sağlanması şeklinde belirledik ve başarılı olduk.” “Hastalığın tespit ve tedavisinde kendimize özgün modelleri hayata geçirdik.“Yeni hasta sayısı binlerle ifade edilir hale geldi.

İyileşen hasta sayısı katlanarak artıyor.
Hastanelerimizde vicdanları kanatan hiçbir görüntü yaşanmadı”“Biz Bize Yeteriz Kampanyamıza yapılan bağış miktarı 1 milyar 910 milyon lirayı buldu Kampanyamız devam ediyor. Milletimiz örnek dayanışma sergiledi”“65 bine yakın vatandaşımızı ülkemize getirdik.57 ülkeye tıbbi malzeme desteği verdik.”

İlaç ve aşı geliştirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz.83 milyon vatandaşımızın her birine virüsle mücadelemize verdikleri destek için şükranlarımı sunuyorum.Sokağa çıkma sınırlamasının salgınla mücadeleye büyük faydası olduğunu biliyoruzHiçbir şey eskiden bildiğimiz normal düzene dönmeyecek, dönemeyecektir. Normale döneceğiz, ama bu yeni bir normal olacaktır.

-Normalleşme Planı hazırladık.-Bu takvim bir anda Mart ayının ilk günlerindeki hayatımıza geri dönüş anlamına gelmiyor.
Günlük hayatlarımızı en iyi seviyeye getirmeyi hedefliyoruz.-Sınırlamalar azaltılarak sürecek.

Mayıs-Haziran ve Temmuz aylarına yayarak yapıyoruz.-Mayıs ayı normalleşme planı:65 yaş üzeri vatandaşlarımıza sokağa çıkma sınırlamalarının bir gününde 4 saat izin vereceğiz. 10 Mayıs Pazar günü 11 ile 15 saatleri arasında yürüyüş mesafesinde dışarı çıkabilecekler.0-14 yaş arası 13 Mayıs Çarşamba 11-15 saatleri arası 15-20 yaş arası 15 Mayıs Cuma günü 11-15 saatleri arası yürüyüş mesafesinde dışarı çıkabilecekler.-7 il için şehirler arası seyahat yasağını kaldırıyoruz.

Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin Muğla Kalan 24 il için seyahat yasağı15 gün uzatılacak.-Üniversite  sınavı 27-28  Haziran’da yapılacak. Liselere Geçiş Sınavı 20 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Berber, kuaför ve güzellik salonu gibi işletmeler 11 Mayıs’tan itibaren faaliyete geçebilecek.Sağlık Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığının belirlediği kurallara uyulması şartıyla alışveriş merkezleri 11 Mayıs’tan itibaren hizmet vermeye başlayacak.Normalleşme sürecinin bir parçası olarak cerrahi maske ve bez maske satışına izin vermeyi planlıyoruz. Maskeye göre bir üst fiyat belirleyerek halkımızın mağdur edilmesinin önüne geçeceğiz.

Askerlerle ilgili faaliyetler 1 Haziran’da, celp hizmetleri 5 Haziran’da, bedelli askerlik hizmetleri 20 Haziran’da yeniden başlayacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/10406/milyonlarin-bekledigi-kararlari-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan-canli-yayinda-acikliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.