Pursaklar Devlet Tiyatroları Sahnesi'nde ilk perde

Pursaklar Devlet Tiyatroları Sahnesi, "Bizim Yunus" eseriyle perdelerini açtı. İlk gösterime Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katıldı.
Ankara Masası
|
12 Ekim 2021, Salı - 23:12
Pursaklar Devlet Tiyatroları Sahnesi'nde ilk perde

Uzun süren çalışmaların ardından  Pursaklar Devlet Tiyatroları Sahnesi perdelerini açtı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde tamamlanan tiyatroda, Yunus Emre'nin vefatının 700'üncü yılı dolayısıyla gerçekleştirilen "Yunus Emre Yılı" etkinlikleri kapsamında  "Bizim Yunus" oyununun ilk temsili sahnelendi.

Oyunu Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'in yanı sıra K ültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da izledi.

Selçuklu Kültür ve Kongre Merkezini Devlet Tiyatrolarına tahsis etmesinin ardından yapılan çalışmalarla salonun 679 seyirci kapasiteye çıkarıldığı, 200 metrekarelik sahnesiyle D evlet Tiyatrolarının en büyük salonlarından biri haline getirildiği belirtildi.

"Modern bir tiyatroya sahip oldu Ankaramız"

Salonun düzenli oyunlarla desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Ersoy, "Pandemi koşullarında en uygun havalandırma sistemleri, ses sistemleri, sahne dizaynı, iç yapısıyla her şey baştan sona elden geçirildi. Çok modern bir Devlet Tiyatroları sahnesine sahip oldu Ankaramız. Artık bize düşen burayı düzenli olarak oyunlarla desteklemek." diye konuştu.

" Devlet olarak öncü olmamız lazım"

Ersoy, Devlet Tiyatrolarının normalleşme süreciyle oyunlarını yoğun şekilde sergilemeye başladığını ifade etti.

Salgın sürecinden en çok kültür ve sanat etkinliklerinin etkilendiğini belirten Ersoy, "Kültür ve sanatta da hızlı şekilde pandemi öncesine dönmemiz gerekiyor. Bu tarz etkinlikler de normalleşme açısından en güzel etkinlikler. Devlet olarak öncü olmamız lazım, özel sektörün kültür sanatla ilgili faaliyetleri açısından." dedi.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1053513/pursaklar-devlet-tiyatrolari-sahnesinde-ilk-perde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.