Meral Akşener iktidara yüklendi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Partisinin Grup Toplantısında Türkiye gündeminde yer alan konular ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Akşener yükselen doğalgaz ve elektrik fiyatları üzerinden iktidara yüklendi.
Ankara Masası
|
13 Ekim 2021, Çarşamba - 11:27
Meral Akşener iktidara yüklendi

Partisinin grup toplantısında konuşan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, özelleştirme adımları atılan enerji sektörü ve sürekli olarak artan Doğalgaz ve elektrik fiyatları üzerinden iktidara yönelik eleştirilerde bulundu.

BOTAŞ'ın özelleştirilmesi

Petrol ve doğalgaz üretiminin devlet elinden çıkmasının o ülke için büyük zararlara neden olacağını söyleyen Akşener 'Petrol ve Doğalgaz üretiminin devletlerden çıkması zarardır. Türkiye için bir milli güvenlik sorunudur. Beka beka diyerek geziyorsunuz ya işte burasıdır. Milli çıkarlarımızı bu şekilde tehlikeye atamazsınız. İktidar değişiminde gayri milli atılan adımların hepsinin iptal edileceğini buradan duyuruyorum. O sandık geldiğinde millete kafa tutmanın hesabını milletimize verirsiniz.' ifadelerini kullandı.

Kankamız Rusya'dan yüzde 40 daha pahalı gaz alıyoruz

Bulgaristan ve Almanya'nın Rusya'dan yüzde 40 daha ucuza gaz aldığının altını çizen Akşener 'Almanya ve Bulgaristan Türkiye'nin aldığı aynı gazı daha ucuza alabiliyor. Bu iki ülkenin arası Rusya ile daha mı iyi? Nükleer projeyi Rusya'ya veren biziz, S-400'leri Rusya'dan alan biziz, boru hattını Türkiye'den geçirin diyen biziz. Sayın Erdoğan Putin ile kurduğun kankalığa rağmen biz bu gazı neden Rusya'dan pahalıya alıyoruz? Bu kazığı neden yiyoruz?' dedi.

OSB yasası

Varlık Fonu ile birlikte Türkiye'deki kamu kurumlarındaki imza yetkisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'da olduğuna dikkat çeken Akşener şunları söyledi; 'Sayın Erdoğan 3 bankayı kendisi yönetiyor. Borsa İstanbul'un da başı, BOTAŞ'ın da başı, Eti Maden'in de başı, Türk Hava Yolları'nın da başı, Turkcell'in de başı, kendisi kumara karşı ama şans oyunlarının da başı. Ekonomiden gram anlamıyor ama İstanbul Finans Merkezi'ni de o yönetiyor. Bu da yetmiyormuş gibi şimdide Organize Sanayi Bölgelerinin peşine düştü. OSB'leri kendisine bağlamak istiyor. Çünkü bu ülkede çalışan bir tek oralar kalmıştı onu da kurutursa rahat edecek. OSB yönetiminin kamuya bırakılması söz konusu. Üreten sanayicimize çökmeye çalışıyorlar. Bu arkadaş başarıya düşman. Nerede başarı varsa çöküyor.'

Ankara Masası

http://www.ankaramasasi.com/haber/1053828/meral-aksener-iktidara-yuklendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.