ABD'li yargıçlardan skandal alım satım

Wall Street Journal gazetesi, ABD'de 131 federal yargıcın 2010 ve 2018 yılları arasında davalarına baktığı şirketlerden hisse alıp sattığını ortaya koydu.
Ankara Masası
|
15 Ekim 2021, Cuma - 20:47
ABD'li yargıçlardan skandal alım satım

ABD'nin Wall Street Journal gazetesin ülke yargısındaki büyük bir skandalı ortaya çıkardı. 

Söz konusu araştırma haberinde, birçok federal yargıcın kurumsal davalara bakarken hisse alım satımı yaptığı kaydedildi.

131 federal yargıç işlem yapmış

Araştırmada, 2010 ve 2018 yılları arasında kurumsal davalara bakan 131 federal yargıcın veya ailelerinin söz konusu şirketlerin hissesine sahip olduğunun tespit edildiği aktarıldı.

Yargıçlar veya ailelerinin davalar devam ederken hisse senedi alım satımı yaptığı belirtilen haberde, yargıçların neredeyse yarısının bir dava devam ederken birden fazla kez işlem gerçekleştirdiği kaydedildi.

Davadan çekilmesi gerekiyor

Haberde, tarafsızlık için federal hukuk ve etik kurallarının yargıçların, bir davada davacı veya davalı olan bir şirkette kendileri, eşleri veya reşit olmayan çocuklarının tek bir hisseye sahip olmaları durumunda davadan çekilmelerini gerektirdiği aktarıldı.

Gazete ile iletişime geçen bazı yargıçların kendileri adına hesaplarını yöneten komisyoncu veya danışmanların davalar sırasında şirketlerin hisselerini alıp sattıkları ve durumdan haberdar olmadıklarını söylediği kaydedildi.

Aktarılan bilgilerde ABD Mahkemeleri İdari Ofisinin ise yargıçları mali durumları hakkında bilgi sahibi olmaları gerektiği konusunda uyardığı belirtildi.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1059534/abdli-yargiclardan-skandal-alim-satim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.