Dünden bugüne Türkiye ve Ankara'da yaşanan gelişmeler...

Dünden bugüne Türkiye'de ve Başkent Ankara'da yaşanan gelişmeleri sizler için derledik.
Ankara Masası
|
19 Ekim 2021, Salı - 07:43
Dünden bugüne Türkiye ve Ankara'da yaşanan gelişmeler...

Son 24 saatte Türkiye ve Ankara'da yaşanan gelişmeler şu şekilde;

ABD başta olmak üzere Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda büyükelçiliği, Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

ABD Ankara Büyükelçiliği tarafından yayımlanan ve 10 büyükelçiliğin imzasının bulunduğu yazılı açıklamada Osman Kavala'nın serbest bırakılması istendi.

Erdoğan'ın avukatları Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlarla ilgili açıklamasında, Erdoğan'a yönelik hakaret içeren ifadelerin de yer aldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Şikayetler artınca bakanlık harekete geçti

İçişleri Bakanlığı, son dönemde taksilerle ilgili yaşanan sıkıntılar nedeniyle taksi şoförlerinin uyması gereken 12 kuralın yazılı olduğu görsel yayınladı. 81 İl valiliğine gönderilen bu görseller aynı zamanda ülkemizde yaşayan yabancılar ile misafir olan turistlerin de anlayabileceği şekilde yabancı dillerde de tasarlandı.

Motorine bir zam daha!

Dolarda yaşanan hareketlilik ile petrol fiyatlarındaki artış, akaryakıt fiyatlarındaki zamları da beraberinde getiriyor. Geçtiğimiz günlerde benzine 14 kuruş ve motorine yapılan 41 kuruşluk zammın ardından, Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) bu gece yarısından itibaren motorine tekrardan 23 kuruşluk bir zammın yapılacağını duyurdu.

Özdemir Bayraktar hayatını kaybetti

İş insanı Özdemir Bayraktar hayatını kaybetti. Bayraktar'ın vefat haberini Haluk Bayraktar sosyal medya hesabından duyurdu. Uzun yıllar Türkiye'ye hizmet eden isimlerden olan Özdemir Bayraktar'ın ölüm haberi büyük bir üzüntüyle karşılandı.

Başkan Köse Mamak'ta gerçekleştirdiği projelerin tanıtımı öncesinde konuştu

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Üreğil Millet Bahçesi’nde basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Görevde oldukları 2.5 yıl boyunca Mamak’ta yapılan projelerin tanıtımı öncesinde açıklamalarda bulunan Köse, 20 Ekim Çarşamba günü yapacakları toplantının daha detaylı olacağını, bu toplantının ise başlıklardan oluştuğunu vurguladı.

Siyasi cinayet iddiası yargıya taşındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir süredir kamuoyunda tartışılan "siyasi cinayet" iddialarıyla ilgili avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yazılı müracaatta bulundu.

EGO'dan zam açıklaması

Ankara'da toplu taşıma araçlarında geçerli tam tarifeye 2 yıldır, öğrenci tarifesine ise 5 yıldır zam yapılmazken, EGO Genel Müdürlüğü artan maliyetleri bir tabloyla açıkladı.

ABD-Türkiye arasında F-35 görüşmesi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), F-35 anlaşmazlığının çözümü için Türkiye ile istişareler yürüttüğünü açıkladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1067012/dunden-bugune-turkiye-ve-ankarada-yasanan-gelismeler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.