Merkel'den Yunanistan'da Türkiye mesajı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunan mevkidaşı Kyriakos Miçotakis ile ortak düzenlediği basın toplantısında "Türkiye komşumuz ve müttefikimiz" dedi.
Ankara Masası
|
29 Ekim 2021, Cuma - 22:02
Merkel'den Yunanistan'da Türkiye mesajı

Almanya'da başbakanlık koltuğunu bırakmadan önce veda ziyaretleri gerçekleştiren Angela Merkel'in durağı Yunanistan oldu. Atina'da temaslarda bulunan Merkel,   Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'le birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. 

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki ilişkilerle ilgili soruyu yanıtlayan Merkel, fikir ayrılıklarına rağmen Ankara'yla rasyonel bir ilişki kurulması gerektiğini söyledi. Merkel ayrıca, "Hem NATO müttefikimiz hem de komşumuz olarak Türkiye'yle makul ilişkiler kurmak bizim yararımıza" dedi.

Kıbrıs sorununda diyalog çağrısı

Kıbrıs konusunda AB’nin tutumuna değinen Başbakan Merkel, diyalogun önemine dikkat çekerek ilgili düzenlemelere riayet edilmesi ve problemlerin çözülmesi halinde bunun Türkiye'yi de Avrupa'yı da hem küresel hem ekonomik açıdan daha güçlü hale getireceğini ifade etti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ise prensip olarak reddettikleri 2 devletli çözüm temelinde bir eylemde bulunmayacaklarını vurguladı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1085327/merkelden-yunanistanda-turkiye-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.