Antalya'da köpek gerilimi

Antalya’da ölen engelli köpeğini battaniyeye sardıktan sonra parktaki toprak alana gömen kadını gören vatandaşlar polise "ceset gömüyor" ihbarında bulundu. Gömüldüğü yerden çıkartılan hidrolik sıkıştırmalı çöp konteynerine konulunca ortalık bir anda karıştı. Belediye görevlileri ile hayvanseverler arasındaki 1 saatlik tartışma, köpeğin hayvan nakil aracılığıyla gömüleceği alana götürülmesiyle son buldu.
IHA-20211030AW454502
|
30 Ekim 2021, Cumartesi - 13:37
Antalya'da köpek gerilimi

Muratpaşa ilçesinde yaşayan evcil hayvan fotoğrafçısı Serkan Gökkaya, bir süre önce sokakta bulduğu  kör ve engelli kangal cinsi köpek için belediye ve komşularının desteğiyle atıl bir alanı barınağa çevirdi.  Aslan isimli 10 yaşındaki köpek perşembe günü hastalığından dolayı öldü.  Gökkaya bunun üzerine  battaniyeye sardığı köpeğini sitenin yakınındaki bir parka gömdü. Durumu farklı anlayan çevredekiler ceset gömüldüğünü düşünerek polisi aradı. 

İhbar üzerine parka gelen polis ekipleri, gömülen alanın açtırınca köpek ölüsüyle karşılaştı. Bunun üzerine bölgeye zabıta ekipleri çağrıldı. Polis ekipleri olay yerinden ayrılırken, bu sırada başı ağrıdığı gerekçesiyle evine ilaç almaya çıkan Gökkaya, döndüğünde köpeğini hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonunun içinde görünce çılgına döndü.

Belediye görevlileri ile Gökkaya ve diğer hayvanseverler arasında tartışma çıktı. Görevliler uygun araç bulunamadığını söylerken, hayvanseverler ise köpeğin preslenerek çöpe atılacağını ileri sürdü. Araçtan çıkarılan köpek  gömülen alana tekrar konuldu.  Yaklaşık 1 saat süren tartışma, yine zabıta tarafından bölgeye çağrılan hayvan nakil aracının gelmesiyle tatlıya bağlandı. Köpek, gömüldüğü alandan tekrar alınarak nakil aracıyla Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi yakınlarındaki ormanlık alana gömüldü.

"Ceset gömüyor diye ihbar etmişler"

Yapılanların doğru olmadığını belirten Gökkaya, “Köpeğimi sokakta bulmuştum. 10 yaşında kangal. 3 aydır tedavi ettiriyoruz. Herkes destek çıktı, biz de belediyenin atıl olan bir alanını onun için güzel bir barınak haline getirdik. Ömrü olduğunca orada yaşasın istedik. Bu işe kendimi adadım. Güzel de bir yer yaptık ama nasip olmadı. Gece öldü. O saatte gömmedim yanlış anlaşılmasın diye. Gündüz herkesin gözü önünde gömdüm. Ceset gömüyor diye ihbar etmişler. Bir sürü polis, zabıta geldi. Belediyeden alacaklarını söylediler, çöp kamyonuna koymuşlar. Çöp kamyonuna koymak nedir. Hayvan mezarlığı yok, araştırdım bulamadım. Köpeğimi bu şekilde kabul etmiyorum” dedi.

(İHA)


http://www.ankaramasasi.com/haber/1085959/antalyada-kopek-gerilimi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.