Ankara Kent Konseyi'nin yeni logosu için gençler yarışacak

Ankara Kent Konseyi (AKK), yeni logosunun tasarımı için yarışma düzenliyor. Ankara’da öğrenim gören güzel sanatlar ve iletişim fakültelerinin ilgili bölüm öğrencilerinin katılabileceği ödüllü logo yarışması için “ankarakentkonseyi.org.tr” adresi üzerinden 8 Kasım 2021 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.
Büşra Bayrak
|
01 Kasım 2021, Pazartesi - 17:21
Ankara Kent Konseyi'nin yeni logosu için gençler yarışacak

Başkent’te katılımcı demokrasinin ve ortak aklın merkezi olan Ankara Kent Konseyi, logosunu Ankara’da bulunan üniversitelerin güzel sanatlar ve iletişim fakültelerinde eğitim gören öğrencilerin katılabileceği yarışma ile belirliyor.

Güzel sanatlar ve iletişim alanında uzman akademisyenlerin katılımı ile oluşacak jüri, Ankara Kent Konseyi’nin logosunu başvurular arasından seçecek. Başkentliler için kentlilik dayanışması ve kente aidiyet hissinin güçlenmesi amacıyla çalışan Kent Konseyi, logosunu bulmak için düzenleyeceği yarışmayla da bu amaca hizmet edecek.

Başvuru nasıl yapılır?

Ödüllü yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler başvurularını, ‘https://logoyarisma.ankarakent... üzerinden online ortamda 8 Kasım 2021 tarihine kadar yapabilecek. Başvurular bireysel ya da 2’şer kişilik ekipler halinde alınacak. Ankara Reklamcılar Derneği tarafından, başvuruda bulunan gruplara profesyonel danışmanlar atanacak. Böylece, öğrenciler yarışma için tasarımlarını hazırlarken, profesyonel danışmanlarla görüşme fırsatı da bulacak.

18 Aralık'ta kazananlar belli olacak

Jüri değerlendirmesi sonucunda finale kalanlar 10 Aralık 2021 tarihinde duyurulacak. Finalistler 15 Aralık 2021 tarihinde jüri önünde sunum yapacak. 18 Aralık 2021 tarihinde ise kazananlar ilan edilecek.

Birinciye 10 bin TL ödül

Dereceye giren tasarımlar ödüllendirilirken, birinciye 10 bin TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye ise 2 bin 500 TL para ödülü verilecek. Ayrıca ilk üç tasarımın gerisinde kalan en iyi tasarıma da 750 TL tutarında mansiyon ödülü alacak.

Yarışmanın jüri üyeleri

Ankara Kent Konseyi, Başkent’te yarışma kültürünü geliştirmeyi amaçlarken, jüri üyeleri ise şu isimlerden oluşacak:

“Ankara Kent Konseyi, Başkan Halil İbrahim Yılmaz, Başkan Yardımcısı Savaş Zafer Şahin, İcra Kurulu üyesi Lale Özgenel, Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Genel Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Nihat Aras, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, Ankara Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bora Hızal, Üniversiteler İletişim Koordinatörü Yönetim Kurulu üyesi Aziz Yayla ve Yönetim Kurulu üyesi Arda Engin.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1091680/ankara-kent-konseyinin-yeni-logosu-icin-gencler-yarisacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.