Güçlüer: Duran Kalkan'ın açıklaması PKK'nın bittiğinin itirafı

Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Eray Güçlüer, PKK'nın sözde yöneticilerinden Duran Kalkan'ın "Avrupa tarafından Türkiye ile çatışmaya itildik" sözlerini tersten okudu. PKK'nın eylem yapamadığına dikkat çeken Güçlüer, "Bu PKK'nın bittiğinin itirafıdır." dedi.
Ankara Masası
|
04 Kasım 2021, Perşembe - 16:42
Güçlüer: Duran Kalkan'ın açıklaması PKK'nın bittiğinin itirafı

Türkiye'nin Suriye'ye yapacağı olası sınır ötesi harekat öncesi, ABD'nin terör örgütü YPG'ye 50 tır dolusu lojistik malzeme ve silah yardımı 'müttefik' ülkenin ikiyüzlülüğünü bir kez daha gün yüzüne çıkardı

Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Eray Güçlüer, gelişmeyle ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan Güçlüer, terör örgütüne verilenler arasında zırhlı muharebe aracı olmasına dikkat çekti.

"Bunun anlamı PYD ordusu yaratmak"

"Bunun ayrı bir yeri var" diyen Güçlüer, "Bu araç paletlidir. 15 personel taşıyabilir. Üzerinde topu var. Dolayısıyla bunu sadece konvansiyonel çatışmalarda kullanabilirsiniz. Siz böyle bir silahı PKK'ya veriyorsanız "Ben PKK/PYD teröristlerinden bir ordu yaratmak istiyorum' anlamına gelir." ifadelerini kullandı.

"Bu silahlar tüm teröristleri besleyecek"

Bradley tipi zırhlı muharebe araçlarının bir takım terörist grupların eline geçebileceğini kaydeden Güçlüer, "Burada çok yönlü bir koas planı olduğunu söyleyebilirim. Burası karadelik. Burada verilen silah ve malzeme başta PKK/PYD olmak üzere dünyadaki bütün terörist grupları besleyecek. Bu bütün dünya için tehdittir. Burası bir dağıtım noktasıdır. ABD, PKK/PYD üzerinden DEAŞ dahil  dünyadaki bütün teröristleri beslemektedir." şeklinde konuştu. 

Güçlüer, bu yardımların Türkiye'nin operasyonunu etkilemeyeceğini vurguladı. 

Türkiye'nin olası Suriye operasyonu: Ordu emir bekliyor

NATO silahlarının bile teröristlere verildiğine işaret eden Güçlüer, "ABD'nin ikiyüzlülüğü nereye kadar devam eder bilemem ama Türkiye ne yapacağını biliyor. Türkiye saha şartlarını ve uluslararası siyasal zemini oluşturup operasyon yapacak. Operasyon Ayn el-Arab, Münbiç ve Kamışlı bölgesindeki batı segmentine olacaktır. Özellikle Tel Rıf'at  çıban başı. O çıban başı koparılacak. Türkiye, ABD'ye rağmen adım adım stratejik bir güvenlik kuşağı oluşturacak. Ordu emir bekliyor. O emir verildiğinde gereken temizlik yapılacak." değerlendirmesinde bulundu. 

"Duran Kalkan'ın açıklaması PKK'nın bittiğinin itirafıdır"

PKK'nın sözde yöneticilerinden Duran Kalkan'ın, Avrupa tarafından Türkiye ile sürekli çatışmaya itildiklerine yönelik açıklaması hatırlatılan Güçlüer, şunları söyledi. 

"10 büyükelçi üzerinden Türkiye insan hakları ihlalleri var gibi söylemlerde bulunurken arka tarafta terör örgütünü Türkiye'ye karşı kışkırtmak Avrupa'nın ikiyüzlülüğüdür. Ancak daha önemli bir şey var. "Avrupa, Türkiye'ye karşı saldırı yapın diye sürekli baskı yaptı" diyor. Neden PKK o zaman eylem yapamadı? Tersten okuduğunuzda burada bir itiraf var. Duran Kalkan "Biz bittik diyor." Saldıracak güçleri olsa tereddüt bile etmezler. Bu PKK'nın bittiğinin itirafıdır. "



http://www.ankaramasasi.com/haber/1097580/gucluer-duran-kalkanin-aciklamasi-pkknin-bittiginin-itirafi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.