Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan suç duyurusu! "Açıkça darbe çığırtkanlığı"

Ankara Masası
|
06 Mayıs 2020, Çarşamba - 18:34
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan suç duyurusu! "Açıkça darbe çığırtkanlığı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Makus kaderden kaçış yok’ başlıklı yazı nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Makus kaderden kaçış yok’ başlıklı yazı nedeniyle Ragıp Zarakolu, Evrensel Gazetesi sorumlu müdürü ve Artıgerçek İnternet Gazetesi sorumlu müdürü hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

“Açıkça darbe çığırtkanlığı yaptığını ortaya koymuştur”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan suç duyurusunda, şüpheli Ragıp Zarakolu’nun ifadeleriyle açıkça darbe çığırtkanlığı yaptığı belirtildi.

“Kamuoyunda büyük tepkiye neden olan antidemokratik beklentilerle dolu sözde yazıda açıkça darbe özlemi vurgulanmış, darbe seviciliği yapılmıştır” denilen suç duyurusunda, “Şüphelilerin Cumhurbaşkanlığı makamına karşı anti-demokratik çağrılarda bulunarak döşemeye çalıştığı yol bu ülkenin tüm demokratik kazanımlarını imha etmeyi hedeflemektedir. Milletimizin iradesini, en büyük siyasal kazanımlarımız olan demokrasimizi ve cumhuriyetimizi açıkça tehdit etmektedir. Bu nedenle bu faşist ve vesayetçi anlayış sebebiyle şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunmak zorunlu hale gelmiştir” ifadelerine yer verildi.

Dilekçede, yazının hukuka aykırı olduğu, ifade ve basın özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilemeyeceği vurgulandı.

Suç duyurusunda, şüpheliler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddelerince tahkikat yapılması ve haklarında kamu davası açılması talep edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/10982/cumhurbaskani-erdogandan-suc-duyurusu-acikca-darbe-cigirtkanligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.