Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tüm senaryolara hazırlıklıyız

Ankara Masası
|
26 Mart 2020, Perşembe - 09:13

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye hastalığın ilk çıktığı günden sonra tedbirleri en erken alan ülke olduğunu söyleyerek, “Her türlü senaryoya karşı hazırlığımız var. İyi bir izolasyonla hastalığın yayılma hızını 2-3 hafta içinde kırmayı hedefliyoruz" dedi.

Ülkedeki korona virüs vakalarını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hem hastalıkla mücadele ve ekonomik sonuçların telafisi için tedbirleri tek tek açıkladık. Bu süreçte gereken adımları atacağız. Bugün itibariyle dünya çapında Covid-19 hastası sayısı 426 bine, ölü sayısı 19 bine ulaşmıştır. Ülkemizde ise 53 bin vatandaşımızı evlerinde izlemeye 8 bin 554 vakayı ise hastanelerde takibe aldık. Bunlardan 797 kişi tamamen iyileşip taburcu olurken 4 bin 603 kişiden numune alınarak ileri tetkik yapıldı. Covid-19 teşhisi konan bin 872 kişinin tedavisine devam ediliyor. Tedavi altındaki hastalarımızdan maalesef 44'ünü ise maalesef kaybettik. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

TÜRKİYE DEV BİR SAĞLIK ORDUSUNA SAHİP

Sağlık sektörüyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sağlık hizmetlerinin kapasitesi ve kalitesi konusunda kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye bu sürece son 17 yılda dünyanın en güçlü ve yaygın genel sağlık sigortasını hayata geçirmiş, dünyanın en modern hastanelerini inşa etmiş, bir milyonu aşkın sağlık personeliyle en yüksek standartlarda hizmet kalitesine ulaşmış ülkesi olarak girmiştir.

Bugün ülkemiz Sağlık Bakanlığı üniversiteler ve özel sektördeki 165 bin doktoru 205 bini hemşire olmak üzere 490 bin diğer sınıflardaki sağlık personeli ve 360 bin destek personeliyle dev bir sağlık ordusuna sahiptir. İlave 32 bin sağlık personeli alımıyla ilgili çalışmaları başlattık. Gelişmiş üretim gücümüzle sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu pek çok malzemede kendi kendimize yeterliyiz. Geçmişte bu tür kriz dönemlerinde kendimize dünyada yardım isteyen bir ülke durumundaydık. Bugün ise dünyanın 69 ülkesi Türkiye'den talep etmiş, bunların 17'sine gereken yardım gönderilmiştir. Dostlarımız bu sıkıntılı günlerinde yalnız bırakmamak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

TÜM SENARYOLARA HAZIRIZ

Hastalığın yayılma hızını iyi bir izolasyonla önüne geçilebileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her türlü senaryoya karşı hazırlığımız var. İyi bir izolasyonla hastalığın yayılma hızını 2-3 hafta içinde kırarak bu süreçten olabildiğinde en kısa sürede ve olabilecek en az hasarla mutlaka çıkacağız. Aksi takdirde çevremizde pek çok örneği olduğu gibi daha ağır sonuçlarla ve buna bağlı olarak daha ağır tedbirlerle karşılaşmamız kaçınılmazdır" dedi.

TÜRKİYE YENİ DÖNEME AVANTAJLI VE GÜÇLÜ GİRECEK

Dünyanın bu salgın hastalıktan sonra eskisi gibi olmayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi; “Dünya bu salgın hastalığın ardından hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı, yepyeni bir küresel siyasi, ekonomik, sosyal sistemin inşa edileceği bir döneme gitmektedir. Türkiye olarak bu yeni döneme çok büyük avantaj ve güçlü bir alt yapıyla giriyoruz.

Önümüzdeki 2023 hedeflerimize umduğumuzdan daha kısa sürede ulaşabileceğimiz bir fırsat diliyorum. İnşallah aydınlık yarınlar bizi bekliyor. Yeter ki ikazlara riayet edelim, sabırlı olalım, dikkatli olalım, dikkati elden bırakmayalım. Kendimizin ve çevremizin temizliğine ihtimam gösterelim. Tedbir, mücadele bizden takdir Allah'tandır"

http://www.ankaramasasi.com/haber/2640/cumhurbaskani-erdogan-tum-senaryolara-hazirlikliyiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.