Futbol heyecanı başlıyor

Ankara Masası
|
06 Mayıs 2020, Çarşamba - 22:40
Futbol heyecanı başlıyor

TFF Başkanı Nihat Özdemir: ''Ligleri 12 Haziran’da başlatıp 26 Temmuz'da bitirmek istiyoruz"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, 12-13-14 Haziran'da başlayacak olan ligleri 26 Temmuz'da bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Özdemir, maç planlamasının da önümüzdeki günlerde netleşeceğini dile getirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, video konferans yöntemiyle düzenlediği toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Kulüplerimizin Futbola Dönüş Protokolü'ne uyması lazım"
Lig başladığında ilerleyen haftalarda oyuncularda pozitiflik oranı arttığı takdirde ligleri tekrar durdurma gibi bir planlarının olup olmadığına yönelik bir soru üzerine Özdemir, "Bizim öyle bir planımız yok ama inşallah böyle bir şey yaşanmaz. Önemli olan Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun katılımıyla TFF Bilim Kurulu olarak yayınlayacağımız Maç Oynama Protokolü rehberimiz olacak. Kulüplerimizin bu protokole dikkat etmesi lazım. Her tedbire rağmen pozitif vaka çıkarsa Sağlık Bakanlığı ile görüşüp ona göre karar vereceğiz." dedi.

" Yayıncı kuruluşun sezon sonuna kadar bize ödeyeceği 588 milyon TL'lik bir rakam var "

Nihat Özdemir, yayıncı kuruluşla kalan 2 yılı tamamlamak istediklerini de dile getirdi.

Yayıncı kuruluşun sezon sonuna kadar federasyona 588 milyon TL ödeyeceğini anlatan Özdemir, ligler başlarsa onların da ödemelere hız verip tamamlayacaklarını kaydetti. Nihat Özdemir, ”Biz yolumuza onlarla birlikte yürümek istiyoruz" diye konuştu.

''26 Temmuz'da ligleri bitirmek istiyoruz"

Başkan Özdemir, milyonların beklediği liglerin durumuna da açıklık getirdi:

"Hedefimiz 12-13-14 Haziran'da ligi başlatmak. Eğer başlarsak 26 Temmuz'da ligi bitirmek istiyoruz. 7 tane hafta sonu 1 tane hafta içi maç oynayarak sezonu 26 Temmuz'da bitirmek istiyoruz. Bu şekilde olursa Ağustos ayını tatil dönemi yapabiliriz. Bilindiği gibi EURO 2020 2021'e ertelendi. Takvimde sarkmalar olacak. Bütün her şeyi göz önüne alarak biz de yeni sezon için kararımızı verip duyuracağız."

Maçlar deplasmanlı olacak

Maçların tek şehirde oynanmasına yönelik bir düşüncelerinin olup olmadığının sorulması üzerine TFF Başkanı Nihat Özdemir, bu ihtimalin hiçbir zaman TFF'nin önüne gelmediğini vurguladı.

https://youtu.be/9IoK6jBd9e8

"4-5 hafta kala maçlar seyircili oynanabilir"

Salgında çok iyi bir gelişme olursa 4-5 hafta kala maçların seyircili oynanma ihtimalinin de olduğunu ifade eden Başkan Özdemir, "Bugün şartlar bu şekilde olduğu için bu kararı aldık. Allah'a dua edelim kalan 8 haftanın 4 haftasını seyircili oynayalım. Bu bizim duruma göre alacağımız bir karardır. Kulüplerimiz de bu karara uyacaktır. Şartlar düzelirse son 4 hafta seyircili maçlara dönebiliriz" diye konuştu.

"Sağlık Kurulu'nun aldığı kararları harfiyen uygulayacağız"

Gerekirse maçlardaki görevli herkese korona virüs testi uygulayabileceklerinin altını çizen Nihat Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sağlık Kurulumuzun aldığı kararları harfiyen uygulayacağız. Uygulamazsak bu ligleri başlatmazlar. Ne gerekiyorsa o yapılmadan maçların oynanmasına devlet müsaade etmez. Salgında bu kadar başarıya uyan devletimiz maçlar için bunu bozmaz. Biz de bu kuralları uygulayacağız."

http://www.ankaramasasi.com/haber/10989/futbol-heyecani-basliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.