Mamaklı öğrencilere tohum eğitimi verildi

Mamak Belediyesi tarafından projelendirilen Mamak Kadın Kooperatifi, yerli ve milli tarım bilinci oluşturmak için öğrencilere tohum eğitimi verdi.
Ankara Masası
|
05 Kasım 2021, Cuma - 12:21
Mamaklı öğrencilere tohum eğitimi verildi

Mamak Belediyesinin bir girişimi olan Mamak Kadın Kooperatifi (MAKKOP), çocuklarda yerli ve mili tarımın bilincini oluşturmak adına Gökçeyurt Yibitaş İlkokulu-Ortaokulu’ndaki tüm öğrencilere tohum çeşitlerini ve oluşum sürecini anlatan gölge gösterisi sergiledi.

Sergilenen gölge oyununda öğrenciler ata tohumu ve hibrit tohum arasındaki farkları eğlenerek öğrendi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, çocuklar ata tohumunun yetişme sürecini uygulamalı olarak yerinde görme fırsatı da yakaladılar.

Çocuklarımıza doğa bilincini oluşturuyoruz

Ata tohumu yetiştirmenin ve bunun devamlılık arz etmesi adına gelecek kuşaklara aktarılmasının önem arz ettiğini ifade eden  Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Ata yadigârı olan tohumlarımızın ne kadar kıymetli olduğunu çocuklarımıza gölge oyunu gösterisiyle kolay ve anlaşılır bir şekilde anlattık. Çocuklarımızda bu eğlenceli aktivite ile hem geleneksel tarım yöntemlerini öğrendiler hem de yerli üretimin önemini kavradılar." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1098943/mamakli-ogrencilere-tohum-egitimi-verildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.