Süleyman Soylu'dan Berat Albayrak açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak'a omuz omuza çarpıştığı görüntülerle ilgili "Netice itibarıyla insanlar birbiriyle çarpışabilirler. İnsani bir şey." dedi.
Ankara Masası
|
05 Kasım 2021, Cuma - 23:32
Süleyman Soylu'dan Berat Albayrak açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, BBN Türk'te Talat Atilla ve Tamer Korkmaz'ın sunduğu Perde Arkası programında gündeme ilişkin sorunları yanıtladı.

Bakan Soylu, Talat Atilla'nın "Siz Berat Albayrak'a neden omuz attınız" sorusuna "Geçen gün yine 29 Ekim vesilesiyle oradaydık. Netice itibarıyla insanlar birbiriyle çarpışabilirler. İnsani bir şey. Allah korusun başımıza böyle bir şey gelirse diye insan endişe ediyor. İnsan korkmaz mı sizin korkularınız yok mu? Dedikodu, çemkirmek, çekiştirmek bu tip işlerde dile düşmek kadar insanları ürküten korkutan başka bir şey yoktur. Zaten iftiralarla karşı karşıyayız, onlar tamam. Başımıza bir şey gelir, birisiyle çarpışırız diye böyle yürüyorum. Bunlar maalesef karşımızdaki siyasetin seviyesini ortaya koyuyor. İnan çok üzülüyorum. Ama hep böyle olmuştur. O seviyenin böyle olduğunu bilen millet de onlara tarihi mağlubiyetler yaşatmış her daim." dedi.

Cumhur İttifakı'nın oy oranı

Tamer Korkmaz, ise "Sizin, ‘Bu millet size 2023’te öyle bir ders verecek ki kendi partinize bile gelemeyeceksiniz” dediniz. Bu çok iddialı bir çıkış. Bununla birlikte Sayın Kılıçdaroğlu da ‘Geliyor gelmekte olan’ diyerek Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmayı garanti olarak söylüyor. Bunu da çantada keklik olarak görüyor. Diğer seçimde aday olmayan Kılıçdaroğlu, bunu hararetle söylüyor. Böyle iki uç iddia var. Sizin bu iddianızdaki gerekçe nedir?"  sorusunu yöneltti.

Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı;

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türk tarihinin en önemli olaylarından birisidir. Bunu yaşadığımız sürece göreceğiz. Bunu tarihi zemine alırsak, Cumhuriyetin ilan edilmesi büyük bir olaydır. Ondan önce yapılanlar çok kıymetlidir. Türkiye, bu sisteme geçtikten sonra, başka bir level’e geçmiştir, başka bir safhaya yönelmiştir.1991 yılı Türkiye’de soğuk savaş bitti, siyaset başka bir zemine geldi. 91’de partiler var. Burada MHP ve RP ittifak yaptı. Toplam oyları yüzde 10 civarındaydı. Adına kutsal ittifak dediler. O zamanlar büyük iddialar konuşuldu.  Seçim yüzde 18’le bitti. Sonra o patika büyüdü yüzde 21’e çıktı. 5 yılda bu patika bir şey gösterdi Türkiye’ye. Türkiye’nin ana ekseni kendi değerleriyle barışık bir zemini var. 8-9 puanda aldı 20’lere çıktı. 95 seçimlerinde bu daha da büyüdü. AK Parti ise 34 ile hükümet kurdu. Bir patikası var Türkiye’nin.  2010 referandumu evet yüzde 58 aldı. Partilerin orda veya burada olmasını önemi yok HDP burada boykot yaptı. HDP’yi ‘Hayır bloğuna kayabiliriz. Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı karşı karşıya kaldığı blok 52’ye 48’dir.  Tamda Türkiye’nin çok uzun zamanlı  yürüteceği haritadır burası.  1991’de partilerin ayrı ayrı seçime girmesinin bir anlamı yok. burada toplan seçmenin siyasal partilere bakışı ve destekleme sürecedir. Burayı böyle okumak gerekir. 

Bugün Millet İttifakı’nın oyu 91’de bu taraftaki partilerin aldığı oydur. Türkiye’nin siyasel haritası soğuk savaşla birlikte değişti.  Bunun yanında 99 ekonomik krizi ve depremle birlikte yine siyasi harita değişti. Türkiye’nin siyasal haritasının değişmesi için büyük bir yarık lazım. Bu yarık ya büyük bir küçülmedir ya Allah korusun Türkiye’nin içinden çıkamayacağı savaş dönemidir ya da ölçemeyeceğimiz bir durumdur. Böyle bir yarık olmadığı sürece hükümetler performanslarını düşürürler yükseltirler. Muhalefet yüzde 3 olsa da kendini darı ambarında zanneder.  Ben yıllardan beri araştırma takip ederim. Şimdi elimizde 5 tane araştırma var. 20 yıldır CHP’nin puanı 25’i görsün öpsün başına koysun. 22-23 bandında. 1-2 ay önce 21 bandındaydı. Neden? Zaman dilimi geldikçe kararsızlar biraz daha kendi cephelerine doğru karekete başladılar. AK Parti ise, 39-40 bandında. Bu yarım puan aşağı yukarı çıkıyor.  MHP ise 11,5 bandında, İYİ Parti 11,5 bandında.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1101223/suleyman-soyludan-berat-albayrak-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.