Adnan Beker'den Lütfü Türkkan'a tepki

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, Lütfü Türkkan'ın şehit ağabeyine küfür etmesiyle ilgili "Terbiyesizce, hepimiz kınadık" dedi.
Ankara Masası
|
08 Kasım 2021, Pazartesi - 21:18
Adnan Beker'den Lütfü Türkkan'a tepki

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Kasım Ayı 1.Birleşimi'nde söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, Bingöl'de şehit ağabeyine küfür etmesi sonucu partisindeki görevinden istifa eden Lütfü Türkkan hakkında açıklamalarda bulundu.

Beker, yapılanın terbiyesizce bir hareket olduğunu belirterek "Değerli arkadaşlar, keşke herkes İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gibi olsa da, söylenenin cezasını kesmiş olsa. Bizim milletvekilimiz şehit ailemize yapmaması gereken, olmaması gereken bir laf konuştu.  Ben nasıl hassasiyet duyduysam, hepiniz aynı hassasiyeti duydunuz.  Şehitler başımızın tacı, gönlümüzde onların ailesi bize emanet.  Aslını inkar eden varsa konuşsun. 2009’da MHP belediye başkanı adayıyken şehit cenazelerine bizi almıyorlardı. Bunları hepiniz bilirsiniz, buradaki arkadaşlarda bilir. Burada yapılan çok terbiyesizcedir, hepimiz kınadık.  Görevinden istifa ettirildi." dedi.

"Sayın Abdullah Öcalan dediğinde bıraktırdınız mı? "

Beker, iktidar kanadında geçtiğimiz dönemlerde yaşananları hatırlatarak "Bakara makara diyen dinimizle alay eden kişiyi istifa ettirdiniz mi? Elçi yaptınız. 3-4 kelle için meclis toplanmaz diyeni istifa ettirdiniz mi? Bakan yaptınız. Bülent Arınç, Beşir Atalay, 'Abdullah Öcalan’a danışılacak. O da bu konuşmaların içinde olsun, sayın Abdullah Öcalan' dediğinde bıraktırdınız mı? Cezalandırdınız mı? Şehitler başımızın tacıdır ama ailesinini bize küfür etme hakkı yok. Benim Genel Başkanım, benim öz ablam. Ona söylenen lafı esefle kınıyorum. Keşke sizde kınaya bilseniz. Biz Binali Yıldırım’ın, sayın eski Başbakan’ın hanımı ile ilgili şeyleri tweet ile kınadım. Cumhurbaşkanımızla ilgili eksik bir şey olursa da kınarım." ifadelerini kullandı.

" Hepimiz burada aynı aileyiz,komşularız"

Sözlerine "Bakın siyaset ahlak gerektirir" diye devam eden Beker şunları söyledi;

Biz yanlışa yanlış diyorsak, yanlış yapılana da yanlış yapıyorsun diyeceksiniz. Burada sadece bir şey yakalayıp ta kutsallarımızdan, şehitlerimiz üzerinden gitmeye gerek yok. Hepimiz burada aynı aileyiz,komşularız, memleketim aynı , yöremiz aynı. Ben Yozgatlıyım. Benim nasıl Milliyetçi olduğumu hepiniz bilirsiniz. Buradaki Meclis üyesi 148 kişi benden daha fazla hassastır.  Bu konuların iki taraflı düşünülmesi lazım. Ben Sinan kardeşimden de Sizden de benim Genel Başkanıma yapılanın ayıp olduğunu söylemeni isterim. Söyleseydin, gönlümü fetih ederdin. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1109087/adnan-bekerden-lutfu-turkkana-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.