İstanbul'da Başak Cengiz cinayeti

İstanbul Ataşehir'de samuray kılıcıyla saldırıya uğrayan mimar Başak Cengiz, hayatını kaybetti. Cengiz'i katleden ve sokak ortasında dehşet saçan şüpheli Can Göktuğ tutuklandı.
Ankara Masası
|
11 Kasım 2021, Perşembe - 10:32
İstanbul'da Başak Cengiz cinayeti

Ataşehir'de kılıçla saldırıya uğrayan mimar Başak Cengiz (28), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Barbaros Mahallesi'nde dün akşam bir sitenin önünde yürüyen Başak Cengiz, bu sitede oturan Can Göktuğ B.'nin (27) kılıçlı saldırısına uğradı.

Aynı sitede oturduğu öğrenilen Cengiz, vücudunun çeşitli yerlerinden ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Cengiz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli Can Göktuğ B., Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. Psikolojik tedavi gördüğü belirtilen şüphelinin ilk ifadesinde, maktulü tanımadığını ve şiddet filmlerinden etkilenerek kılıçla bu olayı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.

Cenaze ailesine teslim edildi

Başak Cengiz'in cenazesi, Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Başak Cengiz'in ağabeyi Fatih Cengiz, Adli Tıp Kurumu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, çok üzgün olduklarını söyledi.

Mimar kardeşinin Ankara'da çalıştığını, bir proje için İstanbul'a geçici süre geldiğini belirten Cengiz, "Pazar günü Ankara'ya dönecekti. Dün akşam iş çıkışı bu olay gerçekleşti. Başak, işinde gücünde bir insandı. Nişanlıydı." dedi.

Saldırganı tanımadıklarını ifade eden Fatih Cengiz, "Kafayı yemiş bir adam. Akli dengesi bozuksa niye o zaman dışarıda duruyor? Bu da mı mazeret? (Kılıç taşıması) Planlı şekilde öldürdü bence." diye konuştu.

Başak Cengiz'in cenazesi, Ankara'daki Yahyalar Merkez Camisi'nde yarın öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Yenimahalle Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

"Mutsuzluğa kapılmam sonucunda meydana geldi"

 Şüpheli savcılıktaki sorgusunda, “Ben maktul Başak'ı daha öncesinden tanımam. Olay tamamen benim ikametimde otururken mutsuzluğa kapılmam sonucunda meydana gelmiştir. Olayı gerçekleştirdiğim kılıcı ben internetten 1 yıl önce satın almıştım. Ben daha önce uyuşturucu madde kullanmıştım ancak yaklaşık 6 aydır hiç kullanmadım. Olay günü de kullanmamıştım. Uyuşturucu kullanmam nedeni ile yaklaşık 7 yıl önce bir hastanede 17 gün yatarak tedavi gördüm. Bunun dışında yaklaşık 5 yıl önce yine unutkanlık nedeni ile ilaçla tedavi gördüm. En son 2016 yılında tedavi için hastanelere gidiyordum. Son 5 yıldır tedavi için herhangi bir hastaneye gitmedim” dedi.

Şüpheli savunmasının devamında, “Şu an yapmış olduğum suçtan dolayı da çok pişmanım. Olaydan sonra evime polisler geldi bende suçu işlemiş olduğum samuray diye tabir edilen kılıcı polislere rızamla teslim ettim. İkametimde yapılan aramada birçok kesici alet ele geçirildi. Aletlerin çoğu işe yaramayan kolayca bozulabilen nitelikte olduğu için iyilerini ve sağlamlarını bulmak için bir çok alet aldım. Daha önce bu aletlerle hiç kimseye zarar vermedim” diye konuştu.

Olay günü spor yaptıktan sonra ikametine çıktığını anlatan şüpheli, “Belirttiğim gibi içime bir karamsarlık ve mutsuzluk çöktü. Kılıcı çantama koyarak oturmuş olduğum sitenin önüne çıktım. Burada beklemeye başladım. İsminin sonradan öğrendiğim daha önceden tanımadığım ve hayatımda ilk defa gördüğüm maktul Başak'ın geçtiğini görünce yoldan karşıdan karşıya geçip arkasından maktule yanaştım çantamın içindeki kılıcı çıkarttım. Maktule kılıcı kaç kez sapladığımı hatırlamıyorum. Ben maktulü kılıçla yaralarken bir şey söyleyip söylemediğini hatırlamıyorum, pek sesi çıkmadı. Maktulü kılıçla yaraladıktan sonra ikametime gittim, polislere rızamla teslim ettiğim kılıcı su ile temizledim. Daha sonra toz olması nedeni ile eşofmanımın altını değiştirdim. Hatırladığım kadarı ile benim ayakkabılarımda kan yoktu. Şu an pişmanım, üzerime atılı suçları anlattığım şekli ile kabul ederim” dedi.

Tutuklama talebiyle sevk edildi

Savcılıktaki sorgusu tamamlanan şüpheli Can Göktuğ B., “Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” ve “silahla tehdit” suçlarından tutuklama talebiyle Anadolu Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Şüpheli Can Göktuğ B. ifade işleminin ardından “Tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” ve “silahla tehdit” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(AA) (İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1112285/istanbulda-basak-cengiz-cinayeti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.