Üniversite sınavı soruları bu kitaplardan çıkacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, üniversite sınavında sorulacak tüm soruların Milli Eğitim Bakanlığı'nın ders kitaplarından ve müfredattan çıkacağını açıkladı. Ayrıca, öğrencilerin okula devam etmeleri ve öğretmenlerini takip etmelerinin önemini vurguladı. Yeni müfredatın kamuoyuna açık bir şekilde paylaşılacağını ve öğretmen atamalarının da yapılacağını belirtti.
Kaynak: AA
|
28 Nisan 2024, Pazar - 22:30
Üniversite sınavı soruları bu kitaplardan çıkacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, milyonlarca öğrenci, öğretmen ve veliyi ilgilendiren bir müfredat değişikliği hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, üniversite sınavında sorulacak olan tüm soruların Milli Eğitim Bakanlığı'nın ders kitaplarından ve müfredattan çıkacağını belirtti.

Bakan Tekin, katıldığı canlı yayında yeni müfredatla ilgili soruları yanıtlarken, ÖSYM'nin soru hazırlama ekibine bakanlık öğretmenlerinin dahil edilmesini istediklerini açıkladı. Üniversite sınavında sorulacak soruların tamamının, bakanlığın dağıttığı ders kitaplarından ve müfredattan çıkacağını vurgulayan Tekin, öğrencilerin sorulara bakış açısını gözlemleyebilmek adına soru havuzunun yarısının ortaöğretim kurumlarında görev yapan öğretmenler tarafından seçilmesini talep ettiklerini ifade etti.

Öğrencilerin okula devam etmeleri, ders kitaplarını ve öğretmenlerini takip etmelerinin önemini vurgulayan Bakan Tekin, ilave eğitim gerektiği durumda Destekleme ve Yetiştirme Kurslarını okul müdürlerinden talep etmelerini önerdi.

Bakan Tekin ayrıca, yeni müfredatın tartışıldığı sürecin takip edildiğini ve eleştirilere açık olduklarını belirtti. Yeni müfredatın cuma günü yayınlandığını ve geri dönüşlerin incelendiğini söyleyen Tekin, programın son halinin kamuya açık bir şekilde paylaşılacağını ve özel yayınevlerinin kitap yazımı için talepte bulunmadıklarını vurguladı.

Müfredat çalışmalarının tamamlanmasının ardından öğretmen atamalarının da yapılacağını belirten Bakan Tekin, öğrencilerin Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav takviminde herhangi bir değişiklik olmayacağını ve sınavın 2 Haziran'da gerçekleştirileceğini açıkladı.

Bakan Tekin ayrıca, öğretmenlerin şiddetle karşı karşıya kaldığında yer değişikliği taleplerinin karşılanması için yönetmelikte düzenleme yapılacağını duyurarak, şiddet mağduru öğretmenlerin başka bir okula kadrolarının aktarılmasıyla ilgili bir düzenlemenin getirileceğini belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135886/universite-sinavi-sorulari-bu-kitaplardan-cikacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.