Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye eleştiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesiyle müteahhitleri tehdit eden CHP yönetimini "Muhalefetin dünyayı tehdit edip 'sakın buna girmeyin paranızı alamazsınız' yaklaşımı devlet yönetiminde ne kadar cahil olduklarının ifadesi" dedi.
Ankara Masası
|
13 Kasım 2021, Cumartesi - 15:05
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye eleştiri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temeli 18 Mart 2017'de atılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün son tabliyesi yerleştirme törenine katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, köprünün en genç  Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci yıl dönümü olan 18 Mart 2022'de hizmete açılacağını söyledi.

Köprünün açılmasının önemine değinen Erdoğan "Yap İşlet Devret modeliyle inşa edilen bu köprü ile Türkiye yeni bir sıçramayı gerçekleştirmiş oluyor" dedi.

Kanal İstanbul projesinden ihaleye girecek firmalı tehdit eden CHP yönetimini de hedef alan Erdoğan "Muhalefetin dünyayı tehdit edip 'sakın buna girmeyin paranızı alamazsınız' yaklaşımı devlet yönetiminde ne kadar cahil olduklarının ifadesi" diye konuştu.

Köprünün açılmasıyla Çanakkale Boğazı'nın geçişi 6 dakika inecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Yatırım tutarı 2.5 milyar euro olan bu otoyol ve köprü projesini Yap-İşlet-Devret modeliyle hayata geçiriyoruz. Proje ile geçiş süresi 6 dakikaya inecektir. Ülkemizin en çok nüfusunu barındıran, en büyük ticaret hacmine sahip, sanayi bölgelerine kuşatan Marmara Otoyol ringi kritik projelerimiz arasında yer almaktadır. Bu köprü ile bu projenin en zor ve prestijli bölümlerinden birini daha tamamlamış oluyoruz.

"Hedefimize bir adım daha yaklaştığımızın ispatıdır"

Otoyol ve köprü projesinin inşasında 670'i mühendis 5 binin üzerinde kişi ve 740 iş makinesi çalışmış 106 alt yüklenici görev yapmıştır. Bu köprü büyük ve güçlü Türkiye hedefimize bir adım daha yaklaştığımızın ispatıdır. Yap İşlet Devret modeliyle inşa edilen bu köprü ile Türkiye yeni bir sıçramayı gerçekleştirmiş oluyor.Ülkemizin bu otoyoldan ve köprüden geçerek seri bir şekilde menzillerine yol alacak araçların işletme ve vakit gelirlerinden elde edecekleri büyük kazancı söylemeye gerek duymuyorum. Böyle bir projeyi lojistik krizlerinin yaşandığı bir önemde hayata geçirmemiz önemlidir. Otoyollarımız, bölünmüş yollarımız köprülerimiz ve tünellerimizle kara yollarımızın standartlarını yükselttik. İstanbul havalimanı başta olmak üzere 56 havalimanımız ile havalimanlarımızı yaygınlaştırdık geliştirdik. İnşallah Kanal İstanbul ile deniz yolu alanında devam niteliğinde bir atılımı hayata geçireceğiz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1117094/cumhurbaskani-erdogandan-chpye-elestiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.