Erdoğan’dan Togg açıklaması

7 yılda 1 milyon Togg’un trafikte olacağını söyleyen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Togg'a özel kredi konusunda kamu bankalarıyla toplantı yapmayı düşündüklerini belirterek, Togg CEO’su Gürcan Karakaş ile Togg’un zırhlısını yapmanın mümkün olup olmayacağını konuşacağını kaydetti.
Mevlüt Peker
|
13 Nisan 2023, Perşembe - 00:49
Erdoğan’dan Togg açıklaması

CNN TÜRK-Kanal D ortak yayınında gündeme dair açıklamalarda bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Söz verdiysek yaparız.” diyerek, deprem bölgesinde evi yıkılan vatandaşların kendilerine güvenmesini isteyerek, her birini en kısa zamanda sağlam, dayanıklı konutlara yerleştireceklerini söyledi.

1999 öncesi yapılan binaların risk analizini yapmaya başladıklarını, hakkaniyete dayalı bir dönüşümle, sağlıksız yapı stokunu ortadan kaldırılacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da toplam 220.000 bina ve yaklaşık 1,5 milyon bağımsız bölümün risk altında olduğunu, bunlardan 300.000’inin acilen dönüşüme sokulması gerektiğini kaydetti.

Kanal İstanbul ile rezerv kentlerin meydana çıkacağını, oralarda konut inşaatlarının başlayacağını, kentsel dönüşümü kabul edenlere o rezerv kentlerden yer vereceklerini açıklayan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkeye bir daha o karanlık koalisyon dönemlerini, kirli bakanlık pazarlıklarını, Güneş Motel sendromlarını yaşatmak istemiyoruz." diye konuştu.

Merkez Bankası’nın muhtaç olmadığını, rahatlıkla finansı yönetebilir durumda olduğunu, bundan sonraki süreçte çok daha güçlü biçimde yola devam edeceklerini söyleyen Erdoğan, doğuştan elektrikli, yerli ve milli otomobil Togg ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

7 yılda 1 milyon Togg’un trafikte olacağını söyleyen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Togg'a özel kredi konusunda kamu bankalarıyla toplantı yapmayı düşündüklerini belirterek, Togg CEO’su Gürcan Karakaş ile Togg’un zırhlısını yapmanın mümkün olup olmayacağını konuşacağını kaydetti.

Genel af ile ilgili bir soru üzerine Erdoğan, hukuk devleti içerisinde, genel af konusunu oya tahvil etmek için bu tür vaatlerde bulunulmaması gerektiğini, çünkü hukuk devletinin ahlaki anlayışına uygun olmadığını dile getirdi.

Her büyükşehire bir şehir hastanesi kuracakları ve cumartesi günü de Kocaeli Şehir Hastanesi'ni açacakları bilgisini veren Cumhurbaşkanı, iş kurmak isteyen gençlerle ilgili olarak da hibe ve teşvik programlarıyla yanında olacakları sözünü vererek, “Gençlerimiz hayal kursun, hayallerini gerçekleştirecek iktidar görev başında." dedi.

LGBT gibi sapkın akımların Türkiye’de varlık göstermesine, millete dayatılmasına izin vermeyeceklerinin altını çizen Erdoğan, haksız olarak belediyelerden atılmış insanları göreve getirmeyi ancak kendilerinin başarabileceğini, çünkü biz bu zulme hiçbir zaman duyarsız kalmadıklarını, yaklaşan 2024 yerel seçiminde de Türkiye’de bütün mağdurlar gibi CHP mağdurlarının da kimsesinin kendileri olacağını bildirdi.

TCG Anadolu Gemisi ile ilgili bir soruya Erdoğan, “Yeni bir adım daha atıyoruz, görüşmeleri yapıyoruz. Bunun bir misli büyüğünü daha inşa edeceğiz.” diyerek yeni geminin müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin gerektiğinde dönüşüme, değişime, restore etmeye açık olduğunu, aksayan ya da eksik kalan yerlerini tamamlamak da kendi görevleri olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Şu anda terör örgütüne müzahir parti, cumhurbaşkanı adayı çıkarmayarak masadaki yedinci ortak olduğunu ilan etti. Artık terör örgütü de o masanın ortağıdır. CHP ve masa ortakları, HDP'nin ve terör örgütü PKK/YPG'nin bölücülük ve Türkiye düşmanlığı üzerine kurulu gündemine teslim olmuştur." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078573/erdogandan-togg-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.