2 aile daha evlatları için nöbette

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı Binası önündeki evlat nöbetine iki aile daha katıldı.
Ankara Masası
|
13 Kasım 2021, Cumartesi - 14:53
2 aile daha evlatları için nöbette

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır Annelerinin evlat nöbeti 803'üncü gününde devam ediyor.

3 Eylül 2019'da HDP İl Başkanlığı Binası önünde başlayan oturma eylemine bugün iki aile daha katıldı.

Çalışmaya gittiği Kırklareli'nden 6 yıl önce kandırılarak dağa götürülen oğulları Erhan için Hatay'dan gelen Ekrem-Aysel Artık çifti ve Kars'tan kandırılarak dağa götürülen lise son sınıf öğrencisi evlatları O.G. için gelen baba H.G. ile anne S.G. de oturma eylemine dahil oldu.

"HDP'yi sorumlu tutuyoruz, onlar oğlumu kandırmıştır"

Diyarbakır annelerini televizyonda gördüğünü ve kendisinin de oğlu için oturma eylemine katıldığını söyleyen  Aysel Artık "HDP'yi sorumlu tutuyoruz, onlar oğlumu kandırmıştır." diyerek, evladını istediğini belirtti.

Birçok çocuğun teslim olduğunu ve kendilerinin de oğullarına kavuşmayı dilediğini ifade eden Aysel Artık, "Oğlumun gelmesini istiyorum. Dört gözle yolunu gözlüyorum, her haliyle kabulüm, yeter ki oğlum evine dönsün. Oğlum sensiz olmuyoruz, evine dön. Nerede olursan ol, devlete teslim ol. Devletimiz büyüktür." diye konuştu.

" Çocuğumu da almadan buradan gitmeyeceğiz"

Oğulları Erhan için Hatay'dan gelen Ekrem Artık da eyleme katılan bazı ailelerin çocuklarına kavuştuğunu ve kendisinin de aynı hayalle eyleme katıldığını söyledi

"Çocuğuma kavuşmadan da buradan gitmeye niyetim yok." diyen Artık, diğer aileler gibi mücadele vereceklerini belirtti. "Çocuğumu HDP'den istiyorum. Çocuğumu da almadan buradan gitmeyeceğiz." diyen Ekrem Artık, çocuğuna güvenlik güçlerine teslim olması için çağrısında bulundu.

Artık, "Oğlum bunlara kanmayın, güvenlik güçlerine teslim ol. Evine dön. Annen, baban senin arkanda, seni burada bekliyoruz." diye konuştu.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1117100/2-aile-daha-evlatlari-icin-nobette
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.