Ankara'da fahri müfettişin yazdığı ceza yargıdan geri döndü

Ankara’da trafikte telefonla konuştuğu için fahri müfettiş tarafından ceza yazılan sürücü duruma itiraz etti. Telefonu bluetooth bağlantısı ile yanıtlayan sürücünün cezası iptal edildi.
IHA-20211120AW471184
|
20 Kasım 2021, Cumartesi - 14:04
Ankara'da fahri müfettişin yazdığı ceza yargıdan geri döndü

Ankara’nın Yenimahalle ilçesi Ragıp Tüzün Caddesi üzerinde seyir halindeyken gelen cep telefonu aramasını bluetooth bağlantısı ile yanıtlayan Ahmet Murat Orhan’a 314 TL’lik ceza yazıldı. Cezayı gören Orhan aynı gün içerisinde Sulh Ceza Hakimliğine dilekçe yazarak duruma itiraz etti. Ceza,  trafik yönetmeliğinin 145. maddesinde yer alan "Sürücülerin çeşitli elektronik sistemler vasıtasıyla cep telefonu kullanması" ifadesi gereğince geçersiz sayıldı. 

"Elimi dokunmadan telefonları cevapladım"

Yaşadığı olayı anlatan Orhan "Suadiye Caddesi, Ragıp Tüzün Caddesi kavşağında durdum. Aracımda navigasyonum açıktı ve cep telefonumu aracın konsolun önüne koymuştum. O arada telefon geldi. Elimi dokunmadan telefonları cevapladım. Telefon geldiğinde oturduğum tarafta cam açıktı. Sonra 04.11.2021’de aracın içesinde seyir halindeyken cep telefonu kullanmak maddesinden, fahri bir müfettişin tuttuğu tutanak neticesinde 314 TL bir ceza geldiğin gördüm. Bunun böyle olmadığı için aynı gün bir dilekçeyle Ankara Sulh Ceza hakimliğine müracaat ettim. Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği’ne bizim itirazımızdaki maddeleri belirttik. Olayın ne şekilde olduğunu, ne şekilde telefon kullandığımı belirterek verdiğimiz dilekçemiz yerinde görüldü. Ceza 10 gün içerisinde iptal edildi." dedi. 

Trafik yönetmeliğinin 145. maddesinde yer alan ‘Sürücülerin çeşitli elektronik sistemler vasıtasıyla cep telefonu kullanması’ ifadesine değinen Orhan, bu madde ile fahri müfettişin yazdığı cezanın geçersiz olduğunu belirtti.

"Radyo dinler gibi konuştum"

Ceza yazan fahri müfettişin aracın modelini de yanlış yazdığı ifade eden Orhan, “Bu fahri müfettişlerin bu şekilde davranmalarının bir nevi özel hayatın gizliliğine de müdahale olabileceği kanaatindeyim. Neye göre davranmış? Benim özellikle dikkatimi çeken bir husus var. Fahri müfettiş aracın plakasını yazmış ancak markasına baktığımız zaman modelini başka yazmış. Fahri müfettiş dikkatsiz biri... Öyle bir kanaat ortaya çıktı ve aracın içeresinde cep telefonu kullanmak elimize alıp kullanmak ayrı bir şey, konsola koyup içeriğindeki o cihazlarla kullanmamız ayrı bir şey. Ben radyo dinler gibi konuşuyorum. Kaldı ki aracın içerine baktığımız zaman direksiyonun üstünde sağ, sol taraflarda gelen cep telefonun açıp kapatma içeriğini yönetme gibi sağ sol tuşları dahi var. Yani elimi hiç değmiyorum” şeklinde konuştu.

Kendisi gibi mağdur olan sürücülerin de duyarlı olmasını isteyen Orhan, kendisine ceza yazan fahri müfettiş hakkında suç duyusunda bulunacağını vurguladı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1127682/ankarada-fahri-mufettisin-yazdigi-ceza-yargidan-geri-dondu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.