Ankara'da sokak tiyatrosu sanatseverleri bekliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, BUGSAŞ ve ASM işbirliği ile AŞTİ'ye gelen ve giden yolcular için kasım ayı boyunca haftada bir sokak tiyatrosu düzenleyecek. Hacivat ve karagözden orta oyununa kadar birbirinden farklı oyun sanatseverlerle buluşacak.
Ankara Masası
|
20 Kasım 2021, Cumartesi - 13:56
Ankara'da sokak tiyatrosu sanatseverleri bekliyor

Başkent’i sanatın da başkenti yapmak için çalışmalarına ara vermeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, her gün binlerce yolcunun gelip gittiği Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin (AŞTİ) kapılarını Ankara Sanat Merkezi (ASM) oyuncularına açtı.

BUGSAŞ ile ASM iş birliğiyle AŞTİ’ye gelen ve giden yolcular kasım ayı boyunca haftada bir sokak tiyatrosu ile buluşturulacak.   

"Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına yakışır bir otogarı Ankara’ya hediye edeceğiz"

Sahnelenen oyunlarla AŞTİ’ye yeni bir renk geleceğini ve sanatsal faaliyetleri teşvik etmeyi amaçladıklarını belirten BUGSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, "Kültür ve sanatın başkenti Ankara’nın Anadolu’ya açılan kapısı AŞTİ’nin de sanatla buluşması için sokak tiyatrosu uygulamasını başlattık. Haftada bir gün Ankara Sanat Merkezi sanatçıları kısa oyunlar sergileyecekler. AŞTİ’deki değişimi sanatsal dokunuşlarla da sürdürmek istiyoruz. AŞTİ artık Cumhuriyet’in Başkent'ine yakışır çağdaş bir otogar olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Tadilatla paralel sürdürdüğümüz çalışmaların sonunda Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına yakışır bir otogarı Ankara’ya hediye edeceğiz. Mevcut ön yargıları yıkıp yepyeni bir otogar inşa etmek için esnafımız ve AŞTİ çalışanlarıyla omuz omuza bir çalışma yürütüyoruz."  şeklinde konuştu. 

"Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz"

Tiyatroyu sevdirmek amacıyla bu projede yer aldıklarını belirten Ankara Sanat Merkezi Sanat Yönetmeni Bülent Durmaz ise "Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz. AŞTİ’ ye gelen misafirlerimize sanat farkındalığı kazandırmak ve motive edebilmek amacıyla her hafta farklı oyunlar düzenliyoruz. Sanat Ankara’da her yerde diyerek insanları sanatla uğurlamayı ve sanatla karşılamayı hedefliyoruz. Sayın Mansur Başkan’ın ilgi ve alakalarıyla bu etkinliklerimize devam ediyoruz. Hacivat ve karagöz, pandomim, orta oyunu, kukla gösterisi ve dans gösterileriyle yolcuları sanatla buluşturmayı amaçlıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/1127685/ankarada-sokak-tiyatrosu-sanatseverleri-bekliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.