TÜRSAB'dan Bakan Ersoy'a yanıt

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un Kuşadası Kongre Merkezi (KOMER) ile ilgili olarak TÜRSAB'a yönelttiği suçlamalara yanıt geldi. Açıklamada inşaatın temelinin 2013 yılında dönemin başbakanı Erdoğan tarafından atıldığı vurgulandı.
Ankara Masası
|
23 Kasım 2021, Salı - 09:47
TÜRSAB'dan Bakan Ersoy'a yanıt

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 2013 yılında inşasına başlanmış olan Kuşadası Kongre Merkezi (KOMER) ile ilgili "Çiftlikbank" benzetmesinde bulundu.

Bakan Ersoy, "Bire üç maliyetle yapmışlar" diyerek Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın KOMER yönetim kuruluna alınmamasına da tepki gösteren Bakan Ersoy, "Bir Allah’ın kulu bana bir daha böyle bir yatırımla gelmesin. Bana yutturma şansları yok. İzin de vermeyeceğim, sonuna kadar da takipçisiyim." dedi.   

"Kendi partisini suçladığının farkında değil"

Bakan Ersoy'un söz konusu çıkışına TÜRSAB'dan yanıt geldi. 

Bakan Ersoy için "İktidarı suçladığının farkında değil" denilen açıklamada inşaatın temelinin 2013 yılında dönemin başbakanı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atıldığına vurgu yapıldı. 

Açıklamada, "İnşa döneminde yaşananlarla ilgili sorumluluk o dönemin yöneticilerinde olup, Bakanlık, temsilcileri aracılığıyla tüm süreçlerde yer alan kurumlardan biridir. TÜRSAB seçimlerinde yönetimin değişmesini takiben, 2018 yılında oluşturulan yönetim kurulunda da bakanlık iki üye ile yer almış, ancak 2019 yılında Sayın Bakan’ın talimatıyla bakanlık temsilcileri istifa ederek şirketin kayyuma teslim edilmesine neden olmuşlardır" ifadelerine yer verildi.

"Mevcut TÜRSAB yönetiminin inşaat süreciyle hiçbir ilgisi olmamıştır" denilen açıklamada, "Bugün bakanlığın KOMER'den alacağı yokken TÜRSAB iştiraklerinin yıllardır devam eden 70 milyon TL’den fazla alacağı mevcuttur" bilgisi paylaşıldı.

Gecikme ve usulsüzlükle ilgili iddialar hakkında eski yönetimi sorumlu tutan TÜRSAB yönetimi, tespit edilen usulsüzlükler için yargı ve bakanlık başta olmak üzere ilgili makamlara bilgi verdiklerini kaydetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1132584/tursabdan-bakan-ersoya-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.