Muhammed bin Zayid Al Nahyan bugün geliyor

Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.
Ankara Masası
|
24 Kasım 2021, Çarşamba - 07:48
Muhammed bin Zayid Al Nahyan bugün geliyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Ankara'da yapılacak görüşmelerde, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra ayrıca, güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir alışverişinde bulunulması da öngörülüyor.

Öte yandan BAE resmi haber ajansı WAM'da yer alan haberde, bin Zayid'in, Türkiye'de resmi temaslarda bulunacağı belirtildi.

İkili ilişkilerin yanı sıra Türkiye ile BAE arasında çeşitli alanlardaki iş birliği ve ortak çalışmaları artırma olanaklarının ele alınacağına işaret edilen haberde, ayrıca iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konular ile gelişmelerin de görüşüleceği vurgulandı.

Türkiye'de adı 15 Temmuz'dan sonra sıkça anıldı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Türkiye karşıtı lobicilik faaliyetleri için dev bir fon ayırmış, bununla birlikte BAE'nin, FETÖ terör örgütü ile ilintili platformların da aralarında yer aldığı Türkiye karşıtı kuruluşlara milyonlarca dolar aktardığı ortaya çıkmıştı.

BAE-15 Temmuz darbe girişimi arasındaki bağlantı

Öte yandan Erdoğan ile görüşmek için gelecek olan Muhammed bin Zayed Al Nahyan’ın danışmanı Muhammed Yusuf Dahlan, Türkiye tarafından 15 Temmuz darbe girişimi ile ilişkilendiriliyor. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Dahlan’ın Türkiye’de, “FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirmek”, “anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs etmek”, “devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak”, “devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek”, “devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama” ve “uluslararası casusluk yapma” suçlarından kaydı bulunuyor. Dahlan, “Terörden Arananlar Listesi”nde kırmızı kategoride yer alıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1134857/muhammed-bin-zayid-al-nahyan-bugun-geliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.