Hacı Bayram-ı Veli Kültürü Sergisi, Başkentlilerle buluştu

Ankara Kent Konseyi bünyesinde kurulan, Hacı Bayram-ı Veli Kültürel Etkileşim Çalışma Grubu tarafından hazırlanan Hacı Bayram-ı Veli Kültürü Sergisi 25 Kasım'a kadar Ankaralı sanatseverlere kapılarını açacak.
Ankara Masası
|
24 Kasım 2021, Çarşamba - 14:06
Hacı Bayram-ı Veli Kültürü Sergisi, Başkentlilerle buluştu

Ankara Kent Konseyi , Gençlik Parkı Kabul Salonu’nda Hacı Bayram-ı Veli Kültürü Sergisi'ne ev sahipliği yapıyor.

Hacı  Bayram bölgesinin fotoğrafları, 43 basılı eser ve 3 balmumu heykelin yer aldığı sergide, Hacı Bayram-ı Veli’nin nasihatlerinden esinlenerek çocuklara çizdirilmiş resimler de sergileniyor. AKK bünyesinde kurulan Hacı Bayram-ı Veli Kültürel Etkileşim Çalışma Grubu tarafından hazırlanan sergi, 25 Kasım’a kadar ziyaretçilere açık olacak.

Ankara'nın  manevi mimarı: Hacı Bayram-ı Veli

Küratörlüğünü Hacı Bayram-ı Veli Kültürel Etkileşim Çalışma Grubu Sözcüsü Pınar Öztürk’ün yaptığı serginin açılışına; Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ile eşi Özlem Baran, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hande Sevindik, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Arslan,  Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Karabudak ile çok sayıda davetli katıldı.

Yılmaz: "Ankara'nın başkent olmasında Hacı Bayram-ı Veli'nin payı var"

Hacı Bayram-ı Veli'nin öğretilerinin hala geçerliliğini koruduğunu ve ticaretten eğitime kadar pek çok alanda yol gösterici olduğunu belirten ATO Başkanı Gürsel Baran, "Hacı Bayram-ı Veli, şehrimizin manevi mimarıdır. Onun öğretilerini gelecek nesillere aktarmak çok önemli. ATO olarak bu mirası yaşatmak için ne gerekiyorsa yapacağız"derken, Ankara’nın milli mücadelenin karargâhı ve Türkiye’nin başkenti olmasında Hacı Bayram-ı Veli’nin payı olduğuna dikkat çeken AKK Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da, "Hacı Bayram-ı Veli’nin Augustus Tapınağı ile sırt sırta duran eseri bu kentteki dayanışmanın, kaynaşmanın anıtıdır. Ankara Kent Konseyi, gelecek kuşaklara bu kültürü yansıtmak için sorumluluk aldı" ifadesini kullandı.

Hacı Bayram-ı Veli’nin tasavvufi düzlemin en büyük temsilcilerinden biri olduğunu anlatan Hacı Bayram-ı Veli Kültürel Etkileşim Çalışma Grubu Sözcüsü Pınar Öztürk ise düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

"Meclisin açılacağı ilk günü Büyük Önder Atatürk mübarek cuma gününe denk getirmiş ve Hacı Bayram Cami’nde namaz kılıp dua ederek, Hacı Bayram sancağını yanına alarak Meclis’e geçmiş. Büyük Önder Atatürk’ün izinden giderek Hacı Bayram-ı Veli’nin öğretilerinden faydalanabilmek için çalışma grubunu kurduk ve Hacı Bayramı Veli kültürü ile toplum arasında organik bir bağ oluşturduk. Bu kültürün daha iyi anlaşılması için bu tarz etkinlikler düzenliyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1136045/haci-bayram-i-veli-kulturu-sergisi-baskentlilerle-bulustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.