Beşiktaş sahasında Ajax'ı konuk edecek

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda henüz puanı bulunmayan Beşiktaş, 5. maçında bugün sahasında karşılaşacağı Ajax'ı yenerek ilk puanını almak istiyor.
Ankara Masası
|
24 Kasım 2021, Çarşamba - 15:25
Beşiktaş sahasında Ajax'ı konuk edecek

UEFA Şampiyonlar Ligi C grubu 5'inci hafta maçında Beşiktaş sahasında Hollanda temsilcisi Ajax'ı konuk edecek.

Kartal ilk puanın peşinde

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde umduğunu bulamayan siyah-beyazlı takım, C Grubu'nda oynadığı 4 karşılaşmadan da mağlup ayrıldı.

Sahasında Borussia Dortmund'a 2- 1 yenilen Beşiktaş, deplasmandaki Ajax mücadelesinden de 2-0 mağlup ayrıldı.  Siyah Beyazlılar Sporting Lizbon'a ise 4-1 ve 4-0 yenildi.

Şu ana dek puan dahi alamayan ve gruptan çıkma şansını daha önce yitiren Beşiktaş, yarınki karşılaşmada hem ilk galibiyetini hem de ilk puanlarını almaya çalışacak.

C Grubu'ndaki 4 karşılaşmayı da kazanarak 12 puana ulaşan ve gruptan çıkmayı garantileyen Ajax ise lider durumda bulunuyor.

Josef De Souza cezalı

Siyah-beyazlı ekibin deplasmanda Sporting Lizbon'a 4-0 yenildiği maçta kırmızı kart gören Josef de Souza, cezası nedeniyle karşılaşmada forma giyemeyecek.

Rıdvan Yılmaz'dan kötü haber

Beşiktaşlı futbolcu Rıdvan Ylımaz, sol uyluk arka adalesinde hissettiği ağrı nedeniyle bu akşam oynanacak Ajax maçı kadrosundan çıkarıldı.

Şampiyonlar Ligi'nde 49. randevu

Beşiktaş, Ajax karşılaşmasıyla Şampiyonlar Ligi'nde 49. mücadelesini yapacak.

Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda 8. kez mücadele eden siyah-beyazlı takım, geride kalan 48 karşılaşmasında rakiplerine 13 kez üstünlük kurarken, 9 maçta berabere kalıp, 26 karşılaşmada ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Ajax, Türk takımlarıyla 12. maçına çıkacak

Ajax, Türk temsilcilerine karşı 12. maçını yapacak.

Beşiktaş'ın yanı sıra Fenerbahçe ve Bursaspor ile Avrupa kupası maçlarına çıkacak Hollanda temsilcisi, Türk temsilcilerine karşı 11 maçın 9'unu kazandı. Bir maçtan berabere ayrılan Ajax, bir kez de mağlup oldu.

Türk takımları adına Ajax karşısında iyi sonuçlara imza atan Fenerbahçe oldu. 2015-2016 sezonunda iki takım Avrupa Ligi'nde rakip olurken, sarı-lacivertli ekip, İstanbul'da rakibine 1-0 üstünlük kurdu, Hollanda'daki karşılaşma ise 0-0 beraberlikle tamamlandı.

Ajax, Türk takımlarıyla yaptığı 11 maçta 23 gol atarken, kalesinde sadece 3 gol gördü.

Beşiktaş-Ajax muhtemel 11'ler

Beşiktaş: Mert, Rosier, Vida, Montero, Rıdvan, Ghezzal, Atiba, Necip, Pjanic, N’Koudou, Larin

Ajax: Pasveer, Mazraoui, Timber, Martinez, Blind, Taylor, Gravenberch, Tadic, Berghuis, Antony, Haller

Beşiktaş- Ajax maçı hangi kanalda?

Vodafone Park'taki karşılaşma bugün saat 20.45'te başlayacak. Karşılaşmayı Bosna Hersek Futbol Federasyonundan Irfan Peljto yönetecek. Peljto'nun yardımcılıklarını Senad Ibrisimbegovic ile Davor Beljo yapacak. Müsabakanın 4. hakemi ise Milos Gigovic olacak. Mücadele   EXXEN’den canlı yayınlanacak. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1136292/besiktas-sahasinda-ajaxi-konuk-edecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.