TikTok CEO’su Kevin Mayer İstifa Etti

Disney’i bırakarak TikTok’ta CEO olarak başlayan Kevin Mayer, şirketin son dönemde siyasi baskılara maruz kaldığı gerekçesiyle görevinden istifa etti.
Ankara Masası
|
27 Ağustos 2020, Perşembe - 12:55
 TikTok  CEO’su Kevin Mayer  İstifa Etti

Popüler video paylaşım uygulaması olan TikTok, 800 milyon aktif kullanıcıya ulaşarak dünyanın en büyük sosyal medya platformu olma yolunda hızla ilerliyor.

Geçtiğimiz günlerde Disney’deki görevinden ayrılarak TikTok’ta CEO koltuğuna oturan Kevin Mayer, aradan yalnızca 3 ay geçtikten sonra Çinli şirketteki görevinden istifa etti.

Ciddi bir muhasebe yaptım

Mayıs ayında TikTok'un başına geçen Mayer, istifanın kararını "siyasi ortamın keskin bir şekilde değişmesi" nedeniyle aldığını belirtti. Mayer, kararını "İstifa kararından önce kurumsal değişikliklerin neleri gerektireceği ve bunun benim üstlendiğim küresel rol için ne anlama geldiği konusunda ciddi muhasebe yaptım." ifadeleriyle değerlendirdi.

Siyasi dinamikler Kevin'in rolünü önemli ölçüde etkiledi

 TikTok tarafından yapılan açıklamada, "Son birkaç ayın siyasi dinamiklerinin Kevin’ın rolünün kapsamını önemli ölçüde değiştirdiğini takdir ediyor ve kararına tamamen saygı duyuyoruz. Şirkette geçirdiği zaman için kendisine teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

ABD Başkanı Trump, TikTok’u ulusal güvenlik tehdidi oluşturmakla suçlarken, TikTok’un ABD operasyonlarının ABD’li şirketlerce satın alınması; aksi takdirde uygulamanın ABD’de yasaklanması ile ilgili bir karar dahi imzaladı.

Microsoft ya da Oracle, TikTok'un ABD operasyonlarını satın alabilir

Trump’ın imzalamış olduğu karar, TikTok’un ABD operasyonlarını satması ya da ülkeden çekilmesi için şirkete kasım ayının ortalarına kadar süre tanıyor. Bu süreçte TikTok’un ABD operasyonlarını satın almaya en büyük adaylar ise Microsoft ve Oracle olarak gözüküyor.

Kaynak: Bloomberg HT

http://www.ankaramasasi.com/haber/113708/tiktok-ceosu-kevin-mayer-istifa-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.