Squid Game Kuzey Kore’de idam getirdi!

Kuzey Kore'de bir lise öğrencisinin, ülkeye Squid Game dizisini soktuğu şüphesiyle idamına karar verildi. Ayrıca diziyi pazarladığı tespit edilen kişi kurşuna dizilecek.
Zeliha Demirci
|
25 Kasım 2021, Perşembe - 10:17
Squid Game Kuzey Kore’de idam getirdi!

Daily Mail'in aktardığı habere göre, Kuzey Kore'de bir lise öğrencisi, popüler Güney Kore dizisini bir belleğe saklayıp Çin'den ülkeye giriş yaptı. Kopyalarını birkaç kişiye sattıktan sonra yakalanan öğrencinin, dizideki karakterlerin de öldürüldüğü gibi kurşuna dizilerek idam edileceği belirtildi.

Tutuklamaların, ülkenin Çin ile sınır komşusu olan Kuzey Hamgyong eyaletinde geçtiğimiz hafta gerçekleştiği düşünülürken, dizinin bir kopyasını satın alan bir öğrencinin de ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığı, gösteriyi izleyen altı kişinin ise beş yıl ağır çalışma cezasına çarptırıldığını bildirdi.

Kuzey Kore, batıdan ve Güney Kore'den gelen materyallerin ülkeye girmesine katı bir yasak getirdi ve yetkililer yabancı medya içeren CD'ler için öğrencilerin okulunda arama yapıyor. Olayla ilgili Merkez Komite, okul müdürünü, gençlik sekreterini ve sınıf öğretmenlerini görevden aldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1137648/squid-game-kuzey-korede-idam-getirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.