Vatan Şaşmaz cinayeti

Ünlü oyuncu ve sunucu Vatan Şaşmaz'ı hayattan koparan cinayet nasıl işlendi? Polisin hazırladığı raporda hangi detaylar yer aldı? Filiz Aker'in kullandığı eldivenin sırrı ne? İşte Vatan Şaşmaz'ın ölümünün 3. yıl dönümünde cinayet günü yaşananlar...
Zeliha Demirci
|
27 Ağustos 2020, Perşembe - 16:00
Vatan Şaşmaz cinayeti
Ünlü oyuncu ve sunucu Vatan Şaşmaz'ın ölümünün ardından tam 3 yıl geçti.  İstanbul'daki bir otel odasında silahlı saldırısı sonucu cinayete kurban giden Vatan Şaşmaz'ın ölümü başta ailesi olmak üzere sevenlerini ve hayranlarının yasa boğdu.
Tetiği çeken isim ise Filiz Aker olarak kayıtlara geçti. Tarihlerin 27 Ağustos 2017'yi gösterdiği o gün yaşanan olay günlerce konuşuldu, tartışıldı. Peki bir döneme Sabah Şekerleri programı ile damga vuran televizyonların yakışıklı sunucusunu hayattan koparan cinayet nasıl işlendi? İşte saat saat yaşananlar:
 

Tarih 27 Ağustos 2017

Filiz Aker olay günü yeğeni Dora Ercan ve eşini Conrad Oteli'ne davet etti. Akar, Ercan çifti ile saat 12:30'da otelin kafeteryasında bir araya geldi.

Bir süre sonra alkol almaya başlayan Filiz Aker, saat 17.00 sıralarında misafirinin geleceğini söyleyerek yeğeni ve kocasının yanından, “Beni burada bekleyin. Yarım saat sonra geleceğim” diyerek ayrıldı. Saat 17.49’da, oteldeki 1130 nolu odasına girdi.

Vatan Şaşmaz olay yerinde

3 dakika sonra yani saatler 17.52’yi gösterdiğinde Vatan Şaşmaz, 1130 nolu ölüm odasının bulunduğu koridorda görüldü. Kapıyı çalan Şaşmaz, birkaç saniye sonra odadan içeriye girdi.

Olay saati net değil

Filiz Aker’in teras katında bekleyen yeğeni Dora Ercan ise teyzesinin geri dönmemesinden ve telefonları açmamasından şüphelenerek durumu otel görevlilerine bildirdi. Dora Ercan saat 19:20’de, 1130 numaralı odanın kapısına geldi. Görevliler ve Dora Ercan uzun süre kapıyı çalsa da karşılık alamadı. Bunun üzerine yedek anahtar istendi. Ancak arkadan sürgülü olan kapı yine açılamadı. 

Saat 19.45 gibi odaya giren görevliler Vatan Şaşmaz’ı yerde yatarken, Filiz Aker’i ise yatağının üzerinde kanlar içerisinde buldu. 

Polis raporundaki çarpıcı detaylar

Saat 19.47’de ise polis ekiplerine haber verildi. Polisin olay yeri tespit tutanağına göre Aker, Smith Wesson marka tabancayla Vatan Şaşmaz’a arkasından 4  el ateş etti. Uzman dedektifler ise Vatan Şaşmaz’ın düşme şeklinden yola çıkarak, konuştuktan sonra kapıya yöneldiğinde ilk kurşun sonrası yere düştüğü değerlendirdi.

Vatan Şaşmaz'a isabet eden kurşunlardan 3'ünün yakın mesafeden ateş edildiği tespit edildi. Bu da Filiz Aker’in ilk kurşundan sonra yere düşen Şaşmaz’a ateş etmeye devam ettiğini ortaya koydu. Aker’in 5. kurşunu ise sağ kulağının üzerinden kendine sıktığı, yani intihar ettiği ortaya çıktı.  Olay saati net olmamakla birlikte cinayet ve intiharın saat 17.52 ile 19.20 arasında gerçekleştiği biliniyor.

İlk polis raporu

Olay yeri tutanağına göre, Şaşmaz ile Aker’in, anlaşmazlık üzerine ayrıldıkları, ancak Aker’in Şaşmaz’dan kopamadığı, platonik aşk besleyerek, takıntı haline getirdiği, sürekli Vatan Şaşmaz’ı arayarak onu çok sevdiğini ve evlenmek istediğine yer verildi.

Aker’in karşılık alamaması nedeniyle sürekli intihar edeceğini söylediği, 2011 yılında ise ilaç alarak canına kıymak istediği öğrenildi.

Silah ruhsatını geçen sene almış

Filiz Aker’in silahının ruhsatını geçen yıl aldığı, adres olarak ise ablasının Şişli’deki evini adres gösterdiği anlaşıldı. Aker’in 1,5 aydır söz konusu otelde kaldığı vurgulandı.

Filiz Aker'in otopsi raporu 


Ünlü sunucu ve dizi oyuncusu Vatan Şaşmaz’ı vurduktan sonra intihar eden Filiz Aker’den alınan doku ve kan numuneleri de dikkat çeken sonuçlar ortaya çıkardı. 
Kimya İhtisas Kurulu uzmanları Aker’in kanında yüksek oranda alkol ve kırmızı reçete ile satılan psikiyatri ilaçlarının etken maddelerinin bulunduğunu tespit etti.

Vatan Şaşmaz cinayetinde eldiven sırrı

Şaşmaz’a dört el atış ettikten sonra intihar eden Filiz Aker’in sağ elinde bulunan eldiven de polis raporlarındaki yerini aldı. Aker’in Şaşmaz’ı vurduktan sonra kaçmayı düşündüğü, bu yüzden de parmak izi bırakmak için eldiven kullanabilmiş olabileceği belirtildi. 

Öte yandan Aker’in terleme hastalığı olarak bilinen hiperhidroz hastalığı da vardı. Uzun süreli ilaç kullanımıyla ortaya çıkan bu hastalık nedeniyle eli aşırı terleyen Filiz Aker'in silah hakimiyetini kaybetmemek için eldiven taktığı yine iddialar arasında yer aldı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/114299/vatan-sasmaz-cinayeti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.