Huzur evlerinde ziyaretçi kısıtlaması bayramda sürecek

Ankara Masası
|
08 Mayıs 2020, Cuma - 11:38
Huzur evlerinde ziyaretçi kısıtlaması bayramda sürecek

Anneler günü ve bayramda huzurevlerine ziyaretçi kabul edilmeyecek 

Anneler Günü ve Ramazan Bayramı’nda, korona virüs (Covid-19) salgını dolayısıyla huzurevlerine ziyaretçi kabul edilmeyecek.

Çiçek veya hediye de kabul edilmeyecek.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı huzurevleri, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezleri ile engellilerin kaldığı bakım merkezlerinde, Covid-19 salgını sürecinde sıkı önlemler uygulanıyor. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kuruluşların ziyaret yasağının bulunduğu ve personelin giriş çıkışlarının da gerekli sağlık taramaları yapılarak gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "10 Mayıs Pazar günü kutlanacak Anneler Günü ve 23-24-25 Mayıs’ta kutlanacak Ramazan Bayramı dolayısıyla huzurevleri ile engelli bakım merkezlerine yönelik ziyaret talepleri kabul edilmeyecektir" ifadeleri kullanıldı. 

Kuruluşlara virüs taşıma ihtimali nedeniyle her türlü ürün girişinin bir risk teşkil ettiği bildirilen açıklamada, "Bundan ötürü kuruluşlarımıza hediye ve çiçek de gönderilmemesi gerekmektedir" denildi. 

Huzurevlerinin dijital ziyaretlere ise açık olacağı belirtilerek, şöyle denildi:
"Büyüklerimizin yakınlarının ve ailelerinin belirlenen kurallara gereken özeni göstereceğine inanıyor, milletimizin kuruluşlarımızda kalan yaşlılarımızı ve yakınlarını dijital ortamda görüntülü arayarak sürece destek vereceğini düşünüyoruz. Sayın Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk’un da ifade ettiği üzere, Huzurevlerimiz bu bayram, fiziki ziyaretlere kapalı; dijital ziyaretlere açık olacak."

http://www.ankaramasasi.com/haber/11476/huzur-evlerinde-ziyaretci-kisitlamasi-bayramda-surecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.