Koronavirüsün yeni etkileri!

Bilim insanları koronavirüsü hafif atlatanlarda ilerleyen tarihlerde, hafıza ve uyku bozuklukları, baş dönmesi, beyin sisi ve konuşma bozukluğu gibi nörolojik problemlerin görüldüğünü açıkladı.
Ankara Masası
|
27 Ağustos 2020, Perşembe - 18:20
Koronavirüsün yeni etkileri!

Çin’in Wuhan kentinden başlayarak tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınıyla ilgili her gün yeni bir bulgu ortaya çıkıyor.

Bilim insanlarının son yaptığı araştırmaya göre koronavirüsü hafif semptomlarla geçirenlerde gün geçtikçe beyin ve sinir sistemlerine etki eden nörolojik rahatsızlıklara rastlandığı açıklandı.

"YÜZDE 10'U ETKİLESE BİLE BÜYÜK"

Dünya genelinde binlerce hasta üzerinde yapılan araştırmada kısa süreli hafıza kaybı, baş dönmesi, uykusuzluk gibi semptomlara rastladı.

Kanada'daki Western Üniversitesi'nde sinirbilimci olan Adrian Owen, kendisie gelen şikayetleri değerlendirirken “Birçoğunun nörolojik açıklardan muzdarip olduğu tamamen açık. Bu, durum insanların yalnızca yüzde 10'unu etkilese bile, bundan bir yıl sonra çok büyük bir toplumsal ve ekonomik yük olabilir” dedi.

HENÜZ KANITLANMIŞ DEĞİL

Solunum yollarını etkileyen koronavirüsün ise beyin ve sinir sisteminde hasar yarattığı ise henüz tam olarak kanıtlanmış değil. İngiltere'deki London College Üniversitesi'nden Dipa Jayaseelan, "Beyin ve sinir fonksiyonlarındaki bozukluklar koronavirüsün kendisinden değil,vücudun virüse tepkisinden kaynaklanıyor" diye konuştu.

Buna göre Kovid-19 ile mücadelede "vücut aşırı hızlanıyor" ve virüs altüst olduktan sonra bile aşırı tepki vermeye devam ediyor. Bağışıklık reaksiyonu nedeniyle, baş dönmesi, ağrı ve beyin sisi ortaya çıkabiliyor.

SARS VE MERS'TE DE ETKİLERİ GÖRÜLMÜŞTÜ

Bilim insanları daha önce koronavirüs gibi tüm dünyayı etkilemiş SARS ve MERS salgınlardan kurtulan insanlarda da yıllar sonra yorgunluk ve depresyon gibi rahatsızlıkların görüldüğünü bildirildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/114763/koronavirusun-yeni-etkileri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.