Mamak’ta sokak pazarları kuruluyor

Ankara Masası
|
08 Mayıs 2020, Cuma - 10:50
Mamak’ta sokak pazarları kuruluyor

Korona virüs  tedbirleri kapsamında Mamak Belediyesi, semt pazarlarındaki yoğunluğu azaltmak adına sokak pazarları uygulaması başlattı.

Mamak’ta 12 mahallede belirlenen sokaklarda haftada bir gün kurulacak pazarlar ile pazarlardaki yoğunluk önlenerek vatandaşların kapılarının önünden alışveriş yapması sağlanacak.

Bu kapsamda Çarşamba günü Akdere Mahallesi’nde kurulan sokak pazarını denetleyen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Korona virüs tedbirleri kapsamında salgının yayılmasını önlemek ve halkımızın ihtiyaçlarının karşılanması noktasında deyim yerindeyse seferberlik ilan ettik. Sokak pazarları ile hem salgının yayılmasını önleyecek hem de pazarlardaki yığılmanın önüne geçeceğiz. Esnaflarımız tezgâhlarını açmadan önce alanımızda titizlikle tedbirlerimizi aldık. Her iki esnaf arasında en az üçer metre mesafeyi korumaya çalıştık. Virüs tehlikesi geçtikten sonra, daha önce olduğu gibi, gerek ilçemizde bulunan ve gerekse ilçe dışından gelen bütün pazarcı esnafımıza hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi. 

Mamak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de sokak pazarlarında vatandaşlar ile esnafa korona virüs tedbirlerine uymaları konusunda ikazlarda bulunuyor.

Sokak pazarlarının adresleri şöyle;

Pazartesi günü Şahapgüler- Kıbrısköy- Diriliş mahallesi
Salı günü Ekin-Cengizhan-Tuzluçayır mahallesi
Çarşamba günü Akdere-Balkiraz mahallesi
Perşembe günü Tepecik mahallesi
Cuma günü Mutlu- Misket-Balkiraz mahallesi

http://www.ankaramasasi.com/haber/11479/mamakta-sokak-pazarlari-kuruluyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.