Ayhan Bilgen'den yeni parti sinyali...

HDP'li eski milletvekili ve eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, BCC Türkçe'ye yaptığı açıklamalarda yeni kurulacak bir partiye yeşil ışık yaktı.
Ankara Masası
|
01 Aralık 2021, Çarşamba - 10:19
Ayhan Bilgen'den yeni parti sinyali...

HDP'li eski milletvekili ve eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen BBC Türkçe'den Ece Göksedef'in sorularını yanıtladı. Bilgen, yeni bir siyasi oluşumun içinde olduğunu, aralık ayı içersinde yeni oluşumu deklare edeceklerini bununla birlikte oluşumun 2023'te gerçekleşmesi durumunda gelecek seçimlere yetişecek bir siyasi partiye dönüşebileceğini söyledi.

Farklı isimler var

Bilgen konuyla ilgili olarak bu hareketin içerisinde farklı partilere mensup isimlerin olduğunu belirtti ve şunları söyledi;

'HDP içinden bir fraksiyon gibi bir şey hedeflemiyoruz. Türkiye'nin sorunlarının çözümüne odaklanmaktan yanayız. Kürt sorunu da tabii en belirleyici sorunlardan biri olduğu için önem veriyoruz. Ama buradan ibaret bir siyasetin Kürtlerde de çok karşılığı olduğunu düşünmüyoruz'

İktidarı eleştiren, muhalefeti yetersiz gören bir kesim var

Türkiye'de toplumun, iktidarı eleştirirken muhalefeti de yetersiz görüyor olmasından kaynaklı, yeni, dinamik bir toplumsal kesim oluşuyor. Özel olarak iktidar ya da muhalefet karşıtlığı değil, Türkiye'deki siyaset yapma tarzına itirazı olan insanlar, parti kültürüne, siyasetin çıkar ilişkilerine, kişisel rant aracına dönüşmüş olmasına tepki duyan kesimler var. Bu kesimleri, anket firmalarımız, 'kararsızlar' diye tarif ediyor. Bu insanlar kararsız filan değil, bu insanlar son derece kararlı, son derece politik bilinçli, yurttaş sorumluluğu olan, ahlaki hassasiyeti olan insanlar. Siyasette seviye istiyorlar.

Siyasi partiye yeşil ışık

Bu bir siyasi partiye dönüşebilir mi? Bence 120'nin üzerinde siyasi parti olmasına rağmen hala kararsız seçmen varsa ya da partilerine kerhen oy veren seçmen varsa siyasette aslolan toplumun önünü açmak ve siyasete uzak duran kesimleri siyasete taşımaktır. Hala bir boşluk varsa, hala kararsız seçmen anketlerde ciddi bir yekün oluşturuyorsa. Keşke mevcut partiler bu kesimlere hitap edebilse ve onların siyasete olan güvenini artırarak siyasete katabilse... Bu çalışma sonunda 'mevcut aktörlerle olmuyor, yeni bir adres inşası gerekiyor' noktasına gelirse o zaman siyasi hareketi partileştirmek gerektiğini düşünüyoruz.

BBC Türkçe

http://www.ankaramasasi.com/haber/1148711/ayhan-bilgenden-yeni-parti-sinyali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.