HDP’lilerden polise Terbiyesiz Bana sicili söyle

Kobani olayları soruşturması kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’e destek için Kars’a gelen HDP’li vekil, kendisini uyaran polise, "Terbiyesiz" diyerek çıkıştı. HDP'li meclis üyesi ise "Sicil söyle bana yasağı da anlat" sözleri ile ekipleri hedef aldı.
IHA-20200929AW126953
|
29 Eylül 2020, Salı - 16:30
HDP’lilerden polise Terbiyesiz Bana sicili söyle

Halkların Demokrat Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bölge milletvekilleriyle birlikte Kobani olayları soruşturması kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’e destek için Kars’a geldi. Önce parti binasını ziyaret eden HDP'li grup ardından Belediye Başkanlığı’na gitmek üzere İl Başkanlığı önünde bulunan caddeye çıktı. Cadde üzerinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, HDP'li kalabalığı Kars Valiliği’nin almış olduğu kısıtlamalar konusunda uyardı.

Ekipler, Buldan ve beraberindeki birkaç partilinin belediye binasına yürümeleri noktasında yardımcı oldu. Ancak HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, kendisini uyaran polise, "Ben milletvekiliyim, terbiyesiz. Terbiyesizliğin de bu kadarı olmaz" diyerek çıkıştı.

HDP'li bir meclis üyesi ise "Kaç kişi geçiyorsunuz" diye uyarı yapan polisi hedef aldı. HDP'li isim “Buradan geçmek yasak mı? Nasıl yasak! Sicili söyle sen, bana yasağı da anlat, bana yasağın sebebini söyle, nasıl yasak mesela benim önümü kesiyorsun. İnsanların buradan geçmesi nasıl yasak, gel gel sicili söyle" dedi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/206521/hdplilerden-polise-terbiyesiz-bana-sicili-soyle
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.