Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde ilk kez gündeme getirdiği konu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın kullandığı Bayraktar SİHA'lardan rahatsızlığını dile getirdi.
Ankara Masası
|
03 Aralık 2021, Cuma - 23:05
Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde ilk kez gündeme getirdiği konu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Azerbaycan- Ermenistan arasında yaşanan gelişmeler ile Suriye, Libya ve Ukrayna'daki gerilimde Türkiye'nin arabuluculuk teklifi başta olmak üzere bölgesel konular da değerlendirildi.

Putin SİHA'ları gündeme taşıdı

DW'nin Türkçe'nin Rus TASS haber ajansının aktardığına göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında bugün gerçekleştirilen telefon görüşmesinde Ukrayna'da kullanılan Bayraktar SİHA'larının da ilk kez gündeme geldiği bildirildi.

Putin, Ukrayna'yı ülkenin doğusundaki Rusya yanlısı güçlere karşı "Bayraktar silahlı insansız hava araçlarının kullanılması" gibi "provokatif" askeri eylemlere girişmekle suçladı. Putin, Ukrayna yönetiminin ülkenin doğusundaki çatışmaları sona erdirmek üzere varılan Minsk anlaşmalarını ihlal ettiğini ve yıkıcı bir tutum izlediğini vurguladı. Rus lider görüşmede ayrıca, Kiev yönetiminin ülkenin doğusunda

http://www.ankaramasasi.com/haber/1155728/putinin-cumhurbaskani-erdoganla-gorusmesinde-ilk-kez-gundeme-getirdigi-konu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.