Yıldıray Oğur yazdı: Türkiye'nin iktisatla savaşanın kısa tarihi

Karar gazetesi yazarlarından Yıldıray Oğur, Türkiye'nin iktisatla savaşanın kısa tarihini yazdı: "120 yıl önce Maliye Bakanlığı koltuğunda Cavid Bey’in oturduğu bir ülkenin bugün geldiği yer artık Cübbeli Ahmet Hoca’ya bile irrasyonel geliyor."
Ankara Masası
|
05 Aralık 2021, Pazar - 19:34
Yıldıray Oğur yazdı: Türkiye'nin iktisatla savaşanın kısa tarihi

Karar gazetesi yazarlarından Yıldıray Oğur, "Türkiye'nin iktisatla savaşanın kısa tarihi" başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldı.

İktisadın sosyal bilimler içindeki en matematiksel, objektif bilim dalı olduğunu bu nedenle sübjektif siyasi, sosyal, dini, ideolojik gerçekler ile sık sık çatışma içine girdiğini ifade eden Oğur, geçmişten günümüze iktisada yakın olan isimlerin hazırladığı raporların, verdikleri tavsiyelerin Ankara'dan döndüğüne dikkat çekti.

Son beş yılda dört Merkez Bankası başkanının değiştiğini, son iki yılda değiştirilen Hazine ve Maliye Bakanı sayısının ise üç olduğunu hatırlatan Oğur, "İktisat ilminin gerçekleri ile iktidarın mutlak hakikatleri, önyargıları, bagajları ve siyasi ihtiyaçları çarpışıyor, bu çarpışmada şanslı olanlar görevden affını isteyip affedilirken, biraz direnenlerin üzerine ise “faiz lobisinin adamı”, “Bilderbergçi”, “finans çevrelerinin hizmetinde”, “zihnen yerli ve milli değil” yaftaları asılarak hedefe konuyor." ifadelerini kullandı.

Oğur şöyle devam etti:

Yeni ekonomik modeli savunmamakta direnen Lütfi Elvan da az kalsın hedef menziline giriyordu.

AK Parti grubunda karşısında konuşan Cumhurbaşkanı’ndan “Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar kusura bakmasın ben faizi savunanla beraber olmam, olamam” sözlerini bizzat işitmişti.

Neyse ki yardımcısının heveskarlığının da katkısıyla son anda yerli ve millilik dışına itilmekten kurtuldu.

Affının ardından İslami camianın Whatsapp gruplarından birinde hala şöyle mesajlar dolaşıyordu:

“Affını isteyen bakan DPT orjinli. Kısacası bizim mahallede yetişmiş birisi değildi. o da çabucak bizim mahalleden&2023 diye bir derdi olmayan Ziya gibi su kaynattı. Seçim yaklaştıkça taarruzlar aratarak sürecek. Bu da geçer yahu.”

120 yıl önce Maliye Bakanlığı koltuğunda Cavid Bey’in oturduğu bir ülkenin bugün geldiği yer artık Cübbeli Ahmet Hoca’ya bile irrasyonel geliyor.

Kendi ideolojik kalıplarını kırarak büyümüş yenilikçi bir hareket herkesin gözleri önünde kozasına doğru büzüşüp küçülüyor.

İktisatla savaş sürüyor, kaybedenin kim olduğu ise malum.

Tamamını okumak için tıklayınız

http://www.ankaramasasi.com/haber/1157814/yildiray-ogur-yazdi-turkiyenin-iktisatla-savasanin-kisa-tarihi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.