Dünden bugüne Türkiye ve Ankara'da yaşanan gelişmeler...

Dünden bugüne Türkiye'de ve Başkent Ankara'da yaşanan gelişmeleri sizler için derledik.
Ankara Masası
|
06 Aralık 2021, Pazartesi - 07:27
Dünden bugüne Türkiye ve Ankara'da yaşanan gelişmeler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dolar açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Meselenin dolar olmadığını meselenin faiz olmadığını anlamak için bir adım geriye çekilip akıl ve vicdan penceresinden fotoğrafa bakmak yeterlidir” dedi.

Rus basını: Irak, Rus savaş uçağı yerine Bayraktar TB2 İHA almaya karar verdi

Rus basını, Irak’ın Türkiye’den Bayraktar TB2 tipi insansız hava aracı (İHA) alacağını öne sürdü. Haberde, Irak Savunma Bakanlığının Irak hava sahasının korunması için hükümetten Rus yapımı MİG-29 savaş uçağı talep ettiği ifade edilerek, Irak hükümetinin de bu talep doğrultusunda Rusya ile temasa geçtiği aktarıldı. Irak’ın, Rus savaş uçaklarıyla ilgilenmesinin ABD’nin tepkisini çektiği öne sürülen haberde, ABD’nin sert tepkisi sonrası Irak’ın Rus savaş uçaklarını almaktan vazgeçtiği iddia edildi.

Haberde, Irak’ın ABD’nin tepkisi nedeniyle Türkiye yapımı Bayraktar TB2 insansız hava aracı (İHA) almaya karar verdiği öne sürülerek, "Irak makamları Türkiye’den 100 milyon dolarlık Bayraktar TB2 insansız hava araçları alınmasına onay verdi" ifadeleri kullanıldı.

Ankara'nın haftalık vaka sayısı açıklandı

İllere göre 20-26 Kasım döneminde Kovid-19 vaka sayısı her 100 bin kişide, Ankara'da 202,88,İstanbul'da 287,40, İzmir'de 70,65 oldu. Ankara'nın haftalık vaka sayısı 13-19 Kasım tarihleri arasında 197,20, olarak kayıtlara geçmişti.

Başkent’te doğalgaz borusunun patlaması sonucu çıkan yangın söndürüldü

Ankara’nın Sincan ilçesinde altyapı çalışmaları sırasında doğalgaz borusunun patlaması sonucu çıkan yangın söndürüldü.

AK Partili Ünal RTÜK'ü göreve çağırdı

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Medyanın izlenme, tıklanma ve reyting uğruna toplumun ruh sağlığını tehlikeye atmamasını diliyoruz ve istiyoruz. Bu konuda sorumlu olan kurumları ve başta Radyo ve Televizyon Üst Kurulu olmak üzere göreve davet ediyoruz" dedi.

Otomotiv ihracatı kasım ayında yüzde 6 düştü

Türkiye ihracatının 15 yıldır üst üste lider sektörü olan otomotivde kasım ayı ihracatı yüzde 6 düşüşle 2,5 milyar dolar oldu. Bu yılki ocak-kasım dönemi ihracatı ise yüzde 16 artarak 26.4 milyar dolar olan otomotiv sektörü, ülke ihracatında yine ilk sırada yer aldı.

Fenerbahçe farklı kazandı

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında Fenerbahçe sahasında karşılaştığı Çaykur Rizespor’u 4-0 mağlup etti.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1157954/dunden-bugune-turkiye-ve-ankarada-yasanan-gelismeler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.