Zorunlu trafik sigortası asgari teminatları yetersiz kalıyor

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu yönetmeliğine göre, zorunlu trafik sigortası asgari teminatları; araç başına 43 bin lira olması hakkında Ankara Masası'na konuşan ATO 55 No’lu Komite Başkanı Recep Atmaca, "43 bin liralık şuanda ki rakam günümüzdeki lüks araç olarak nitelendirdiğimiz araçların tek far fiyatına denk geliyor. Bu rakam araçlarda çoğu parçayı karşılamaya yetmiyor." ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
07 Aralık 2021, Salı - 12:08
Zorunlu trafik sigortası asgari teminatları yetersiz kalıyor

ATO 55. No’lu Motorlu Kara Taşıtları Servis, Bakım ve Onarım Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Recep Atmaca, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu yönetmeliğine göre, zorunlu trafik sigortası asgari teminatları; araç başına 43 bin lira olmasını Ankara Masası'na değerlendirdi.

"43 bin liralık şuanda ki rakam günümüzdeki lüks araç olarak nitelendirdiğimiz araçların tek far fiyatına denk geliyor"

Bu rakamın araçlarda çoğu parçayı karşılamaya yetmediğini söyleyen Recep Atmaca, " 43 bin liralık şuanda ki rakam günümüzdeki lüks araç olarak nitelendirdiğimiz araçların tek far fiyatına denk geliyor. Bu rakam araçlarda çoğu parçayı karşılamaya yetmiyor. Sıkıntı olan kısım bugün 43 bin lira limiti olan bir trafik sigortasında lüks bir araca çarptığınızda 300 bin liralık hasar varsa 43 bin lirasını trafik sigortanız karşılıyor. Geriye kalan 257 bin liralık hasarı size dava açılarak alınıyor. Bu büyük bir sıkıntı. Bu dönemde 50 bin lira olacak ama bu rakamda yetersiz." ifadelerini kullandı.

"Kaza yaptığınızda kusurlu kişi araç değil sürücüdür."

Trafik sigortalarının kişiye özel yapılması gerektiğini savunan Atmaca, "  Şuanda trafik sigortalarına söyle bir durum var, Ek teminatlar. Bugün zaten trafik sigorta fiyatları fahiş rakamlara çıkabiliyor. Bugün 5 bin lira satış poliçesi yaptıranda 43 bin lira alıyor. 2 bin liraya yaptıranda 43 bin lira alınıyor. Burada bir adaletsizlik var. Aslında bizim trafik sigortalarımızın kişiye özel yapılması gerekiyor. Bugün aslında siz kaza yaptığınızda kusurlu kişi araç değil sürücüdür. Şu durumda kaza yaptığınızda bütün kusuru araca yüklüyorlar. Aslında her şoförün kendine has sigortası olması lazım. Ben kendi aracın dışında bir araç ile kaza yaptığımda benim sigortam karşılaması gerekiyor. Böyle bir sisteme geçilmesi gerekiyor." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1163843/zorunlu-trafik-sigortasi-asgari-teminatlari-yetersiz-kaliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.