Ankara Halk Ekmek'in un ihalesine firmalar girmedi

Ankara Halk Ekmek Genel Müdür Yardımcısı Erkan Gözgözoğlu, firmaların ihalelere girmediğini belirtirken "Sebep olarak da un fiyatlarındaki değişken bir durum, inişli çıkışlı fiyatlar, tedarikteki sıkıntıyı gerekçe gösteriyorlar. Dengesiz bir fiyat oluşumu var" diye konuştu.
Ankara Masası
|
07 Aralık 2021, Salı - 18:42
Ankara Halk Ekmek'in un ihalesine firmalar girmedi

Un fiyatlarındaki ve maliyetlerdeki artış nedeniyle Ankara'da ekmeğin fiyatı 2 lira 25 kuruşa yükselirken, Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) bünyesinde Başkentlilere hizmet veren Halk Ekmek halen 250 gram ekmeği 1 lira 25 kuruşa satmaya devam ediyor.

Halk Ekmek Genel Müdür Yardımcısı Erkan Gözgözoğlu, zammın ardından aşırı talep aldıklarını belirtirken günlük 700 bin olan üretimlerini 1 milyona çıkardıklarını söyledi.

"Acil müdahale ekibi oluşturduk"

Halk Ekmek büfeleri önünde oluşan kuyruklar hakkında da konuşan Gözgözoğlu sözlerine şöyle devam etti;

"Hepimizi üzen ekmek kuyrukları oluştu. Bunu gidermek için tedbirler aldık. Pazar günleri de ekmek satmaya başladık. Ekmek satışını kişi başı 10 adet ile sınırlandırdık. Mobil ekmek fırınlarımızı harekete geçirdik. Özellikle kuyrukların fazla olduğu yerlerde yerinde üreterek satış yapıyoruz. Oluşan kuyrukları yok etmek için acil müdahale ekibi oluşturduk."

Gözgözoğlu, un stokların bitene kadar ekmeği 1 lira 25 kuruşa satmaya devam edeceklerini vurgularken "Mevcut ekmek fiyatlarına göre ekmeğin maliyeti 1 lira 83 kuruş. Biz 1 lira 25 kuruşa satıyoruz. Stoklarımız bitene kadar devam edecek. Tabi başkanımız buna karar verecek" dedi.

"İhaleye firmalar girmedi"

Un fiyatlarındaki değişkenlik nedeniyle firmaların ihaleye girmek istemediğini ifade eden Gözgözoğlu, "Hatta bunu tedarik etmekte bile güçlük yaşıyoruz. Birkaç gün önce ekmek ve un ihalesine çıktık. Hiçbir firma girmedi. Sebep olarak da un fiyatlarındaki değişken bir durum, inişli çıkışlı fiyatlar, tedarikteki sıkıntıyı gerekçe gösteriyorlar. Dengesiz bir fiyat oluşumu var. Son aldığımız un fiyatının bugün iki katından daha fazlasına alacağız. Bunun hesabını yapmak lazım" diye konuştu.

En önemli girdi maliyetlerinin un olduğunu kaydeden Gözgözoğlu, ileride ekmeğe zam yapmak durumunda kalabileceklerini ve bunun karanı Başkan Yavaş’ın vereceğini söyledi.

"Halkımıza en ucuz şekilde ulaştırma gayretindeyiz"

Gözgözoğlu, kendilerinin Ankara’nın en yoksul kesimine satış yaptığının belli bölgelerde yoğunlaşan kuyruklardan anlaşılacağını söyledi. Gözgözoğlu, “Bu vatandaşımızın ekonomik durumuyla ilgili bize işaretler veriyor. Üzücü bir durum. Biz mümkün olduğunca ucuz ekmeği Ankaralı halkımıza en ucuz şekilde ulaştırma için gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

Gözgözoğlu, zamdan önce ABB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın 65 bin civarında ücretsiz ekmek dağıttığını zamdan sonra sayının 70 bin bandına yükseldiğini açıkladı.

(ANKA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1164457/ankara-halk-ekmekin-un-ihalesine-firmalar-girmedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.