Başkent Market ikinci şubesiyle Mamak’ta

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerle yerli üreticileri buluşturduğu Başkent Market'in sayısını her geçen gün artırıyor. İlki Etimesgut'ta hizmete giren, kadın kooperatifleri ve yerli birliklerin ürünlerinin satışa sunulduğu Başkent Market'in ikincisi Mamak Şafaktepe'de açıldı.
Büşra Bayrak
|
06 Ekim 2020, Salı - 12:15
Başkent Market ikinci şubesiyle Mamak’ta

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte kırsal kalkınmayı destekleyen projelerle yerli üreticilerin ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.

'Başkent Market'in ilkini 29 Nisan'da Etimesgut ilçesinde Başkentlilerle buluşturan Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine ikinci Başkent Market'i Mamak Şafaktepe'de açtı.

Başkent Market'in sayısı her geçen gün artıyor

Yerli birlikler ve kadın kooperatiflerinin ürettiği doğal ürünleri aracısız bir şekilde tüketicilere ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, Halk Ekmek Fabrikası bünyesinde açtığı Başkent Market'leri Ankara'nın dört bir tarafında yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

Şafaktepe Mahallesi Mamak Caddesi üzerinde bulunan Başkent Market’in açılışı Halk Ekmek Genel Müdürü Dr. Hüseyin Velioğlu tarafından gerçekleştirildi.

Başkent Market Şafaktepe'de kafesiyle birlikte hizmet verecek

Turşudan ete, sebze ve meyveden kişisel bakım ürünlerine kadar yerli üreticilerin ürünlerini satın alan Halk Ekmek, Mamak Şafaktepe'de kafeteryasıyla birlikte hizmete açtığı Başkent Market'te kendi ürettiği ürünleri de vatandaşlarla buluşturacak.

Yeni konseptiyle daha da beğenilen ve vatandaşlardan tam not alan Başkent Market, bakkal ve küçük esnafla haksız rekabetin oluşmasının da önüne geçiyor.

Hem yerli üreticiye destek hem de vatandaşın bütçesine

Kırsal kalkınmayı destekleyerek ülke ekonomisine katkıda bulunmayı ve özellikle de kadın kooperatiflerinin gelişmesini amaçladıklarını söyleyen Halk Ekmek Genel Müdürü Dr. Hüseyin Velioğlu, Şafaktepe açılışta şu değerlendirmelerde bulundu:

"Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'ın başlattığı üreticiden tüketiciye sloganı kapsamında Ankara kırsalının kalkınması için 2. marketimizi Mamak Şafaktepe'de açtık. 2 birlik, 13 kooperatif olmak üzere ürünlerin tamamı Ankara'nın yerli üretimleri. Kooperatiflerin ürettiği 450 kalem sağlıklı, kaliteli ve birinci sınıf gıdaları Ankara halkının hizmetine sunuyoruz. Biz marketlere ve esnafa rakip değiliz. Biz çiftçinin malını tüketiciyle buluşturup, Ankara kırsalını kalkındırmak istiyoruz."

Birkaç ay içinde şube sayısı 6’ya çıkacak

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve ürünlerini severek tükettiği Başkent Market'in sayısını bir iki ay içinde 6'ya çıkaracaklarını açıklayan Velioğlu, şöyle konuştu:

"Kooperatiflerimizden yaklaşık 5 milyon TL'lik alışveriş yaptık. Kooperatiflerden isteğimiz istihdamı daha da artırmaları. Şafaktepe'de hizmete giren Başkent Market'in alanı oldukça büyük. Bu alan 700 metrekare olduğu için kafeterya konseptini de içine aldı. Böylelikle Halk Ekmek'in kendi ürettiği ürünlere de yer verdik. Vatandaş gelip yiyip içip dinlenecek ve alışverişini yapıp gidebilecek. Meyve ve sebze satışı da yaparak Ankaralıların pahalı sebze meyve tüketmesine engel olacağız."

Kadın kooperatiflere nefes oldu

Ankara'nın ilçelerinde faaliyet gösteren kadın kooperatif başkanları ve üreticileri Başkent Market'in raflarında kendi ürettikleri ürünleri görmekten mutlu olduklarını belirterek, Başkan Yavaş'a verdiği destek için teşekkür ettiler.

Polatlı Anadolu Bacıları Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İklime Yaşar,"4 yıldır sarma ve baklava üretiyoruz. Başkent Market kendimizi tanıtmamıza ve ürünlerimizi daha fazla kitleye yaymamıza vesile oldu. Gönül rahatlığıyla insanların tüketeceği ürünler bunlar. Ürettikçe daha çok güçleniyoruz daha çok cesaretlenip diğer kadın kooperatiflerine örnek oluyoruz. Bizi fark eden Mansur Başkan'a çok teşekkür ederim. Tüm kadın kooperatiflerini bir araya toplayarak bize istihdam kapısı açması bizi çok memnun ediyor.”dedi.

Çubuk Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi Müdürü Ayşe Porat ise,"3 aylık yeni kurulan bir kooperatifiz. şebit yufka, marmelat ve kahvaltılık ezme ürünlerimiz mevcut. Başkent Market ile tanışmaktan çok mutluyuz, Mansur Başkan'ın bu projesi bize can suyu oldu" şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/226150/baskent-market-ikinci-subesiyle-mamakta
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.