Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden kış hazırlığı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı Bakım Onarım Şube Müdürlüğü ekipleri, Başkent’in dört bir yanında kış bakım çalışmaları başlattı.
Ankara Masası
|
08 Aralık 2021, Çarşamba - 14:43
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden kış hazırlığı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, ilçe genelinde bulunan alt ve üst geçitler ile ANKARAY ve Metro’daki yürüyen merdiven ve asansörlerin bakım onarımı için 7/24 mesai harcıyor.

Asansör ve yürüyen merdivenlerin genel bakım ve onarımı kadar, üst geçitlerde de temizlik ve boyama çalışması gerçekleştiren ekipler ayrıca yağışlı havalarda su birikintileri oluşmaması ve olası su taşkınlarının önlenmesi amacıyla mazgal ve ızgaralarda biriken atıkları da tazyikli su, vidanjör ve su tankerleri ile temizliyor.


Son bir ay içinde bin 516 mazgal ve bin 200 ızgaranın atıklardan temizlendiğini, bu yıl içinde ise toplam 20 adet yaya üst geçidinin boya ve bakım işlemlerini tamamladıklarını belirten Kent Bakım Onarım Şube Müdürü Mustafa Ertok, “Sayın Mansur Yavaş başkanımızın talebi doğrultusunda Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı olarak tasarruf ve verimliliği esas alan çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

"Gece gündüz çalışıyoruz"

Kış hazırlıklarının neredeyse tamamladığını söyleyen Mustafa Ertok, bu kapsamda Kızılay 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda bulunan 3 adet yaya üst geçidinin bakım, onarım ve boya işlemlerini en ivedi biçimde vatandaşların hizmetine sokmak için gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi.

"Bünyemizde bulunan 475 asansör ile 367 yürüyen merdivenin ağır bakım ve revizyon işlemlerini de bir ay içinde tamamladık" diyen Ertok, şöyle konuştu: "Bu işlemlerden sonra mavi ve yeşil etiketlerimizi de alarak vatandaşlarımız için daha güvenli hâle getirdik. Protokol yolu üzerinde bulunan 17 adet üst geçidimizin de gerekli bakım, onarım ve boyama işlemlerini en kısa zamanda gerçekleştireceğiz.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1165351/ankara-buyuksehir-belediyesinden-kis-hazirligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.